Nyheter –

40 år med NORD U.S. Operations

I 1979 grunnla NORD DRIVESYSTEMS sitt amerikanske driftssted i Waunakee i Wisconsin. Senere fulgte fabrikker i Corona i California og i Charlotte i Nord-Carolina. I dag produseres 300 motorer og 650 gir per dag.

Bargteheide, 2019-07-22

Et annet driftssted feirer jubileum: I juni for 40 år siden startet suksesshistorien til NORD i USA i Wisconsin. En kontinuerlig økning i antall ansatte og en vedvarende salgsvekst gjorde driftsstedet til det regionale datterselskapet med høyest salg. I dag produserer NORD U.S. Operations 300 motorer og 650 gir per dag og sysselsetter 425 personer.

Siden det første amerikanske produksjonsanlegget ble åpnet i Middleton i Wisconsin i 1979, pekte pilene kontinuerlig oppover med vekst. For tiden gjennomgår bygningen som ble tatt i bruk i 1983 sin sjette utvidelse. Med en endelig størrelse på 27 000 kvadratmeter, vil fabrikken med sine kontorlokalene være nesten 10 ganger større enn den var helt i starten. Torsten Schultz, NORD US' president, legger til: "I år utvider vi fabrikken i Charlotte, NC, med 1400 kvadratmeter."

I følge Schultz er to av grunnene til NORDs suksess, den sterke tekniske støtten og kundeservicen. I regionen har selskapet for tiden omtrent to dusin ingeniører som støtter kunder med å utvikle løsninger på feltet for deres utfordrende energitransmisjoner.

"Våre viktigste vekstområder er lagerlogistikk, flyplasser, næringsmiddel- og drikkevareindustrien samt kornindustrien," forklarer han. "Uansett om kundene utvikler nye bagasjehåndteringssystemer, transportbånd til lagerbygninger eller blandetanker til næringsmiddelforedling, gir NORD teknisk støtte."