Uutiset –

NORD-vaihdemoottorit murskausasemiin ja louhoksiin – pienemmät kustannukset, parempi tehokkuus

NorStone AG:n soralaitoksilla lounais-Norjan Taussa vaihdettiin NORDin lujiin vaihdemoottoreihin. Tulos: pienet investointikustannukset, luotettavampi toiminta, parempi prosessin luotettavuus sekä pienempi energiankulutus paremman hyötysuhteen ansiosta.

Getriebemotor als Antrieb für Förderbänder

Bargteheide , 2020-03-25

NorStone on Norjan suurin murske- ja soratuotteiden valmistaja. Kuten monilla murskausasemilla, louhoksilla ja vastaavissa toiminnoissa, Taun soralaitosten kuljettimia käytettiin aiemmin erillisten vaihteiden ja hihnakäyttöjen avulla. Sitten HeidelbergCement AG päätti vaihtaa NORDin lujiin vaihdemoottoreihin. Päätös osoittautui onnistuneeksi. Suorakäytöt ovat parantaneet luotettavuutta merkittävästi, 4,5 % kolmen vuoden aikana. NORD-vaihdemoottorit antoivat paremman luotettavuuden ja säästöä huoltoajassa ja -kustannuksissa, mutta sen lisäksi uusien vaihdemoottorien hankintakustannukset olivat merkittävästi alemmat.

"Vaihtamalla erillisistä vaihteista ja hihnakäytöistä NORD-vaihdemoottorikäyttöihin pääsimme ensiksikin eroon hihnojen nopeasta kulumisesta. Tämän lisäksi vesi ja pöly eivät pääse tunkeutumaan käyttöihin. Päätös kompaktien ja lujien vaihdemoottorien käyttöönotosta on tuonut selkeitä hyötyjä ja osoittautunut viisaaksi valinnaksi"" toteaa Per Thu, NorStonen laitosten tuotantopäällikkö.