Uutiset –

NORD Gear Suomen asiakkaat kiittävät pitäviä toimitusaikoja, nopeaa palvelua ja huippulaatua

Melba Digital Oy toteutti Teknisen Kaupan toimeksiannosta Asiakaskuuntelu®-tutkimuksen viime syksynä. Myös NORD Gear Oy oli jälleen mukana tutkimuksessa. Erinomaisissa tuloksissa näkyi jatkuva panostuksemme asiakaspalveluun ja tehokkaaseen toimitusketjuun.

NORD FI customer satisfaction results

Tampere , 2019-03-04

Tutkimuksen mukaan olemme menestyneet kaikilla mitattavilla osa-alueilla. Erityisesti asiakkaat arvostivat NORDin laadukkaita tuotteita sekä nopeaa, ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua. Asteikolla 1–5 NORD sai hinta-laatusuhteestaan arvosanan 4,13, kun toimialan keskiarvo oli 3,79. Myös erinomainen toimitusvarmuus ja tekninen osaaminen saivat kiitosta, ja asiakkaat myös arvostavat näitä osa-alueita.

NORDIN vastuunkantoa arvostetaan

NORDin asiakkaat arvostavat vastuunkantoa tuotteista ja palveluista – olimme kilpailijavertailun ykkönen. Piirrettä myös arvostettiin alan yrityksissä eniten. Erityisesti NORD on asiakkaiden mielestä onnistunut löytämään heidän laitteisiinsa sopivat ratkaisut. Olimme kilpailijoita parempia muun muassa asiakaskeskeisyydessä ja luotettavuudessa.

Asiakkaat toivoivat teknisen kaupan yritysten keskittyvän asiakaskokemuksen, henkilöstön ja tuotetarjonnan kehittämiseen. Kansainvälisen kilpailukyvyn takaavaa hintataso on myös tärkeä tekijä. NORD haluaa toimia asiakkailleen parhaana mahdollisena kumppanina. Kuuntelemme säännöllisesti asiakkaitamme.  Jatkamme tuote- ja palvelutarjontamme sekä logistiikan hiomista myös tulevaisuudessa.