Uutiset –

NORD 40 vuotta Yhdysvalloissa

Vuonna 1979 NORD perusti USA:n toimipisteensä Wisconsinin Waunakeehen. Sitä seurasivat tehtaat Kalifornian Coronassa ja Pohjois-Carolinan Charlottessa. Nykyään tehtailla valmistuu 300 moottoria ja 650 vaihdetta päivässä.

Bargteheide , 2019-07-22

NORDin menestystarina Yhdysvalloissa alkoi 40 vuotta sitten Wisconsinin osavaltiosta. Jatkuva henkilöstön kasvu ja tasainen myynnin nousu tekivät toimipaikasta pian liikevaihdoltaan NORDin suurimman tytäryhtiön. Tänä päivänä NORD valmistaa Yhdysvalloissa 300 moottoria ja 650 vaihdetta päivässä ja työllistää 425 henkilöä.

Siitä lähtien, kun ensimmäinen yhdysvaltalainen tuotantolaitos avattiin Wisconsinin Middletoniin vuonna 1979, kasvu on ollut jatkuvaa. Vuonna 1983 käyttöönotettua rakennusta laajennetaan parhaillaan kuudetta kertaa. Tehdas, jonka pinta-ala tulee olemaan 27 000 neliömetriä, on toimistotilojen kanssa lähes kymmenen kertaa suurempi kuin alussa. NORD USA:n pääjohtaja Torsten Schultz lisää: ”Laajennamme tänä vuonna Charlotte, NC:n tehdastamme 1400 neliömetrillä.”

Schultzin mukaan NORDin menestykseen ovat vaikuttaneet mm. vahva tekninen tuki ja asiakaspalvelu. Yhtiön palveluksessa alueella on tällä hetkellä yli 20 insinööriä, jotka tukevat asiakkaitamme kehittämällä ratkaisuja haastaviin voimansiirtotarpeisiin.

”Tärkeimmät kasvualueemme ovat varastologistiikka, lentokentät, elintarvike- ja juomateollisuus sekä viljateollisuus”, hän kertoo. ”Kehittävätpä asiakkaat uusia matkatavaran käsittelyjärjestelmiä, varastoautomaatiota tai laitteita elintarvikkeiden jalostukseen, NORD takaa teknisen tuen."