Uutiset –

NORDin käytöt suurissa kalantereissa

Kuljetinhihnavalmistaja Legg Manufacturing Halsteadista panosti erikoismittoihin: Kalanterilla haluttiin valmistaa leveydeltään jopa 2,4-metrisiä hihnoja. NORDin suuret MAXXDRIVE-vaihteet auttoivat tämän merkittävän projektin toteuttamisessa.

Bargteheide , 2019-09-16

Leggistä, joka 1930-luvulla valmisti kumitettuja paikkoja renkaiden ja kankaiden korjaukseen, kehittyi maailmanlaajuinen ja tunnettu kuljetinhihnojen toimittaja teollisuudelle ja maataloudelle. Tämä suurten linjojen yhtiö menestyi markkinoilla, kuten tuotevalikoiman uusin laajennus osoittaa. Uusi kalanterointilaite laajensi Leggin tuotantokapasiteettia ja sisälsi järjestelmän, jossa on useita lämmitettyjä teloja, joiden välistä sula materiaali kulkee. Uusi kalanteri mahdollistaa 2,4 m leveiden hihnojen sujuvan tuotannon. Projektin toteuttamiseksi Legg luotti yhteistyökumppaniin, joka on vuosien ajan osoittanut osaamisensa monenlaisissa sovelluksissa: NORD.

Päällekkäisratkaisu

Pitkät vetoakselit piti välttää, joten neljä vaihdetta asennettiin innovatiivisella tavalla. NORDin sovellusinsinöörit arvostivat uutta haastetta. He toteuttivat epätavallisen kokoonpanon MAXXDRIVE-teollisuusvaihteilla. Vaihteet järjestettiin siten, että kolme oli päällekkäin ja neljäs sivulla. Tähän asennustapaan tarvittiin vaihteet, joissa on soveltuva kiinnitys ja lujat rungot ottamaan vastaan taivutusmomentit. Yhdellä käytöllä varustetussa kalanterissa käyttöteho jakautuu automaattisesti kaikille teloille. Tällaisessa usean vaihteen käytössä maksimikuormitukset oli laskettava uudelleen jokaiselle telalle. NORD ja Legg suunnittelivat yhdessä kolmoisvaihteelle räätälöidyn tuennan. Kalanteri-linjassa on useita NORDin käyttöjä: NORD-vaihdemoottori käyttää kutakin uuden kalenterin telaa erikseen. Niitä käytetään myös edeltävissä koneissa, kuten lämmitys- ja viimeistelyasemilla, sekä useissa myöhemmissä rullausasemissa.