Uutiset –

NORD 4.0 READY: käyttötekniikkaa verkotettuun, erittäin joustavaan laitteistojen automatisointiin

Industrie 4.0 -konseptin pohjalta kehitetään tulevaisuuteen suuntautuvia koneita ja laitteistoja, jotka tarvitse älykästä, toiminnallista muuttuvaa käyttötekniikkaa. Vaatimuksiin kuuluvat yhdistäminen verkotettuihin tietoliikennerakenteisiin, tehokas tietojen käsittely sekä joustavat, modulaariset ja hajautetut konseptit.

4.0 ready

Bargteheide , 2015-11-24

NORD DRIVESYSTEMSin ” NORD 4.0 READY ” on skaalautuva valikoima käyttöjärjestelmiä sekä ohjelmistoja. Sähkökäyttötekniikka soveltuu kaikkiin tarkoituksiin yksinkertaisesta säätötoimilaitteessa vaativiin verkotettuihin järjestelmiin.

Vähän huoltoa tarvitseva, monipuolinen hajautettu käyttöelektroniikka on saatavana oikosulkumoottoreille 22 kW:iin asti ja soveltuu prosentuaalisesti suureen osaan kaikista käyttötarkoituksista. Taajuusmuuttajat sisältävät suorituskykyiset prosessorit ja integroidun PLC:n, joten ne suorittavat vaativia toimintoja, osaavat reagoida itsenäisesti prosessiolosuhteisiin ja poistaa itse häiriöitä. Taajuusmuuttajan PLC käsittelee liitettyjen anturien ja toimilaitteiden tiedot ja välittää käytön ja sovelluksen tiedot laadukkaana valvomoon sekä toisiin verkotettuihin komponentteihin. Käytöt voivat yhdistyä ryhmiksi tiettyjä tarkoituksia varten ja synkronoida esim. nopeuden tai asennon samaksi. Satoja tyypillisiä toimintoja, myös PCLopenin Motion Control -toimintolohkoja, on tallennettu parametrisarjoiksi, joita voidaan sovellusta kehitettäessä ottaa helposti käyttöön. NORD valmistaa itse moottorit ja vaihteet sekä taajuusmuuttajat. Valmistajan kansainväliset edustajat toimittavat vaativien laitosten käyttöjä valmiiksi asennettuna, pyynnöstä parametroituina ja standardoitujen pistoliitettävien kaapelien kanssa (1 x teho, 1 x data), mikä nopeuttaa käyttöönottoa.