Käytön hallitut liikkeet

ovat puhdas ratkaisu

Tarkasti paikoittavat vaihdemoottorit ja taajuusmuuttajat nostavat ja kääntävät koria, josta huolto- ja puhdistushenkilökunta saavuttaa pilvenpiirtäjän ”New York by Gehry” kiertyvän julkisivun jokaisen kohteen.

GIND_Skyscraper

Gondolas in Design

Asiakas

Katse asiakkaaseen

GIND_Customer2

Góndolas in Design sl kehittää ja valmistaa rakennusten julkisivujen yksilöllisiä huolto- ja puhdistusjärjestelmiä. Korkeimmat laatu- ja turvallisuusvaatimukset täyttäviä järjestelmiä käytetään lukuisissa maissa Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa. Madridilainen yritys pystyi ratkaisemaan innovatiivisilla työkorijärjestelmillään arkkitehtonisia erityispiirteitä sisältävien rakennusten monet erityiset haasteet.

Keskityasiakkaan
Nord käyttötekniikka nostaa, kääntää ja paikoittaa tarkasti new yorkilaisen Gehry-pilvenpiirtäjän julkisivujen puhdistamiseen käytettävää työkorijärjestelmää.

  • Vaihdemoottorien radiaalinen kuormitettavuus on 24 % suurempi kuin kilpailijoiden tuotteiden, ja
  • Taajuusmuuttajien ylikuormatoleranssi on 25 % suurempi verrattuna useimpien muiden valmistajien taajuusmuuttajiin.

Projekti

Projekti

GinD_project_challenge

Manhattanille valmistui vuonna 2011 lähelle Brooklyn Bridgeä uusi pilvenpiirtäjä, jonka korkeus on 265 metriä. Kohde sai tunnetun arkkitehtinsä mukaan nimen ”New York by Gehry”. Se on yksi maailma korkeimmista asuinrakennuksista. Sen jaloteräksestä valmistetut julkisivun epäsymmetriset kierteet taittavat valoa jatkuvasti eri tavoin ja herättävät siten paljon huomiota. Tämä ulkokuori asetti samalla suuren haasteen sopivan puhdistus- ja huoltokorin kehittäjille, sillä korin on ulotuttava korkean rakennuksen kaikkiin kohtiin.

Erikoiskori erityiselle julkisivulle – Espanjalainen yritys Góndolas in Design sl kehitti yhdessä NORD DRIVESYSTEMSin kanssa yksilöllinen ratkaisun. Yksilöllisen korijärjestelmän on toimittava vuosien ajan mahdollisimman häiriöttömästi. Rakennuksen julkisivun kokonaispinta-ala on valtava, joten puhdistustyökoria käytetään. – äärimmäisiä sääoloja lukuun ottamatta – lähes keskeytymättä.

Herkkä, tarkka, luotettava – Käyttöratkaisuksi tarvittiin suorituskykyisiä vaihdemoottoreita ja taajuusmuuttajia: Koria on nostettava ja käännettävä, teleskooppivarren paino on kompensoitava jatkuvasti ja kaikki liikkeet on hallittava tarkasti. Käyttötekniikan laatu, huolto ja maailmanlaajuinen tekninen tuki olivat yhtä tärkeitä, jotta kokonaisratkaisun luotettavuus voitiin taata.

Ratkaisu

Sovellusratkaisu

GIND_Gondola_safe_at_any_story

Pilvenpiirtäjän korijärjestelmä koostuu teleskooppivarresta, julkisivun erityisestä johdekiskojärjestelmästä ja moniteleskooppisokkelista rakennuksen syvennysten saavuttamiseksi. NORD-käyttötekniikka nostaa ja kääntää sokkelia, kompensoi sen painon ja käyttää teleskooppiyksikköä.

Pehmeästi ylös ja alas. – NORD toimitti nostoa varten kartiovaihteen ja jarrumoottorin, joka pyörittää korin kaapelirumpua. Taajuusmuuttaja SK 500E vaimentaa korin liikkeellelähtöä ja pysähtymistä ja kohdistaa korin oikein julkisivuun, kun teleskooppivarsi liikkuu.

Aina tasapainossa – Vastapainomekanismi on erittäin tärkeä, sillä muuten koko järjestelmän olisi oltava paljon lujempi, painavampi ja kalliimpi. Kun teleskooppivarsi liikkuu ulos ja sisään, kartiovaihdemoottori liikuttaa vastapainoa eteen- ja taaksepäin. NORD-taajuusmuuttaja SK 500E ja sen kiihdytys- ja hidastusrampit säätää vastapainon liikkeitä.

Pääsy joka puolelle – Kaksi hammasvaihdetta pyörittää kääntökehää, joka liikuttaa koko konetta niin, että koria voidaan käyttää joka puolella rakennusta. Toinen SK 500E vaimentaa korin liikkeellelähtöä ja pysähtymistä, ja mahdollistaa lisäksi erilaiset kääntönopeudet.

Case Study ladattavissa

Case_study_download_teaser

Case Study GinD on ladattavissa PDF-tiedostona tästä linkistä: lataa | PDF (568 KB)