Nieuws –

Motorreductoren in een woestijnklimaat

Het klimaat en de eisen voor de techniek van een staalwalserij zijn hard. Ze zijn nog harder als de walserij in het extreem warme klimaat van de woestijnstaat Bahrein staat. NORD DRIVESYSTEMS rustte de complete installatie met robuuste standaard motorreductoren uit, die sinds de ingebruikname storingsvrij hun werk verrichten.

SMS_Meer_Product_Steel.jpg

Bargteheide , 2017-03-22

De nieuwe profielenwalserij, die de installatiebouwer SMS Meer in Bahrein heeft gebouwd, verwerkt 600.000 ton staal per jaar. NORD DRIVESYSTEMS leverde de hiervoor benodigde motorreductoren. Zo leverde NORD alleen al 600 aandrijvingen voor de rollenbanen in de walsstraat, standaard vlakke tandwielreductoren voor lopende banden in de koellijn en vier industriële reductoren met een groot koppel, die de zware knuppels in de juiste positie voor de walsen brengen. Motorreductoren in walserijen moeten opgewassen zijn tegen intensief aan/uit-bedrijf, met wisselende belastingen en snelheden en soms grote overbelastingen. Daarnaast worden de motorreductoren belast door het continu versnellen en afremmen van de 16 ton zware staalplakken, die heen en weer door de walsstraat worden gevoerd en zware schokken op de aandrijftechniek uitoefenen. NORD heeft hiervoor uiterst robuuste BLOCK-motorreductoren geleverd. Het "Blockgehäuse" van de reductoren zorgt voor een hoge radiale en axiale belastbaarheid. De met uiterste precisie gefreesde tandwielen zijn bij hoge belasting zeer stabiel.

SMS Meer kiest al meer dan tien jaar voor NORD-motorreductoren. Dat heeft een goede reden: NORD kent de behoeften van de staal- en metaalindustrie door en door en biedt aandrijfoplossingen die specifiek zijn toegesneden op walserijen - of het nu gaan om rollenbanen, koellijnen, knipmachines of gietpannen.