Nieuws –

Transporteren met meer vermogen

NORD DRIVESYSTEMS vult in de periode tot september 2017 zijn nieuwe serie decentrale aandrijvingen NORDAC-LINK met frequentie-omvormers voor vermogens tot 7,5 kW aan.

NORDAC_LINK_size_2_frequency_inverters

Bargteheide , 2017-04-11

Hiermee completeert NORD deze serie, die speciaal voor decentrale transportinstallaties met veel aandrijfassen is ontwikkeld. De systemen van de nieuwe bouwgrootte worden ingezet waar grotere vermogens nodig zijn, zoals bij verticale transportbanden, hefinstallaties of zeer lange transportbanden.

Heffuncties en de veiligheidsfuncties STO en SS1 conform EN 61800-5-2 zijn standaard ingebouwd. NORD ontwikkelt de aandrijfsystemen met motorreductoren van eigen fabricaat voor installatiebouwers en gebruikers van goederen- en distributiecentra, interne logistiek en bagagetransportbanden. Interfaces voor alle in de markt gebruikelijke veldbussen en industriële Ethernet-protocollen worden ondersteund. Voeding, communicatie en sensoren zijn voorzien van stekkerverbindingen. Hierdoor zijn installatie en onderhoud snel en foutloos.

Een kleinere bouwgrootte voor omvormers en motorstarters is al sinds begin 2017 op de markt - deze dekt een groot deel van alle toepassingen in de interne logistiek af. Een videoclip ( http://nord.click/vq7g ) toont de vele functies van de NORDAC LINK-serie en de eenvoudige en flexibele bedieningsopties, en maakt hierdoor duidelijk hoe simpel de decentrale aandrijvingen in gebruik kunnen worden gesteld.