Nieuws –

Wat zijn de uitdagingen van de digitalisering?

Hoe worden medewerkers betrokken bij de digitale veranderingen? Wat kan men doen om angst te vermijden en potentieel optimaal te gebruiken? Deze vragen kwamen aan de orde tijdens een onlangs gehouden werkconferentie van de ondernemersgroep HanseBelt. Groepslid NORD DRIVESYSTEMS heeft in zijn hoofdkantoor al een "Werkplek van de toekomst" ingericht.

news_hansebelt_nord_drivesystems

Bargteheide , 2017-08-08

Hier kunnen de medewerkers bijvoorbeeld met gebruik van "augmented reality" en 3d-animaties worden ondersteund bij montagewerk of door middel van spraakbesturing onderdelen opvragen. Met deze maatregelen wil NORD DRIVESYSTEMS de kwaliteit en effectiviteit van de productie nog verder verhogen - het doel is een 100% foutloze productie.

De arbeidsplek van de toekomst is slechts een voorbeeld van de digitale transformatie, die op dit moment veel bedrijven bezighoudt. Tijdens de bijeenkomst in Lübeck discussieerden de deelnemers over de vraag hoe deze transformatie een succes kan worden. Een belangrijk inzicht van de deelnemers: het bewustzijn over de menselijke component van de digitale transformatie moet groeien. Managers moeten over goede sociale vaardigheden beschikken, waardoor medewerkers, met hun angsten en vooroordelen, voelen dat ze serieus worden genomen. Welke middelen en manieren er zijn om medewerkers in het veranderingsproces te betrekken, kwam aan de orde in diverse workshops.

"De grote belangstelling voor deze bijeenkomst toont aan dat digitalisering van de productie voor veel ondernemers een belangrijk thema is," aldus Jan-Willem Roes, die in de HanseBelt de werkgroep "bedrijfscultuur" leidt.

Meer informatie