Nieuws –

Uiterst efficiënt en hygiënisch: de nieuwe "gladde" IE4-motoren

NORD DRIVESYSTEMS heeft het programma van uiterst efficiënte "gladde" motoren uitgebreid. De nieuwe permanentmagneet-synchroonmotoren zonder koelribben voldoen aan de efficiëntieklasse IE4.

nord_news_IE4_smooth_surface_motors.jpg

Bargteheide , 2017-12-28

Dit biedt interessante mogelijkheden voor de levensmiddelen-, drank- en farmaceutische industrie en andere toepassingen die hoge hygiënische eisen stellen. De efficiënte "gladde" motoren zijn geschikt voor droge ruimten en voor toepassingen die vaak moeten worden schoongemaakt. Ze produceren nauwelijks restwarmte en hebben geen ventilator, waardoor ze niet bijdragen aan de verspreiding van ziektekiemen. De "gladde" IE4-synchroonmotoren zijn vooral bij gedeeltelijke belasting vele malen efficiënter dan asynchroonmotoren. Hierdoor zijn de gebruiks- en levensduurkosten duidelijk lager. Het ontwerp valt bovendien op door een hoge vermogensdichtheid en een lange levensduur. De frequentie-omvormers kunnen uiterst flexibel bij of op de motor worden geïnstalleerd.

Er zijn drie bouwgrootten (80, 90 en 100) verkrijgbaar, met vermogens van 0,75 tot 2,2 kW. Ze vullen het bestaande assortiment "gladde" asynchroonmotoren van 0,37 tot 1,1 kW aan. De motoren worden optioneel geleverd met een rem. NORD configureert op verzoek intelligente "washdown"-aandrijfsystemen, die aan de beschermingsnorm IP66/IP69K voldoen. Hiervoor zijn vier reductor-bouwseries verkrijgbaar. De "washdown"-aandrijfeenheden hebben een aluminium spuitgiet-behuizing met gladde oppervlakken, waardoor reinigingsvloeistoffen en schuim eenvoudig afvloeien. De aandrijvingen kunnen voor extra corrosiebescherming worden voorzien van de oppervlaktebehandeling nsd tupH, die volgens FDA Title 21 CFR 175.300 is toegelaten voor levensmiddelen.

Kort samengevat:

IE4 "gladde" motoren

  • Zeer efficiënte synchroonmotoren met permanentmagneet
  • Motor-bouwgrootten: 80, 90, 100
  • Vermogens: 0,75 kW, 1,1 kW, 2,2 kW
  • Geschikt voor washdown
  • Beschermingsklasse IP66, optioneel IP66/IP69K