Nieuws –

Industrie 4.0: intelligente en energie-efficiënte aandrijvingen

NORD DRIVESYSTEMS voorziet zijn aandrijftechniek van decentrale intelligentie, om besturingssystemen op hogere niveaus te ontlasten en een optimale service te garanderen. Maar ook een eenvoudige bediening en hogere energie-efficiëntie komen steeds meer in de aandacht.

Complete electronic drive solutions from NORD Drivesystems Komplettlösungen Elektronische Antriebstechnik von NORD Drivesystems

Bargteheide , 2017-10-11

"Onze klanten verwachten een intelligent, en vanuit het oogpunt van energie evenwichtig systeem," zei NORD-directeur dr. Omar Sadi onlangs in een interview. "Daarom moeten onze aandrijfoplossingen aan de eisen van Industrie 4.0 voldoen en moeten fabrikanten hun expertise op het gebied van elektronica en software verder ontwikkelen."

NORD heeft zeer veel knowhow op het gebied van reductoren, motoren en frequentie-omvormers. Door de lange ervaring met toepassingen kon het bedrijf zijn portfolio verder ontwikkelen en intelligente en eenvoudig bedienbare aandrijfsystemen produceren. Hiertoe behoren ook zelfstandige aandrijfoplossingen met een geïntegreerde PLC, die decentrale besturingstaken op zich nemen. Daarnaast wil NORD de bediening en service voor zijn producten verder verbeteren en werkt aan het een app, die onder andere ondersteunt bij het instellen van de aandrijfparameters. Tot slot optimaliseert het bedrijf zijn synchroon- en asynchroonmotoren, om een nog hogere energie-efficiënte (IE3/4/5) te bereiken. Hierbij wordt ook gekeken naar de hogere systeemefficiëntie IES0, IES1 en IES2 volgens EN 50598-2.

Meer informatie