Nieuws –

NORD DRIVESYSTEMS op Underhåll 2018 in Zweden

NORD DRIVESYSTEMS presenteert van 13 tot 16 maart 2018 op de Underhåll, de toonaangevende vakbeurs voor industrieel onderhoud in het Zweedse Göteborg, intelligente oplossingen voor genetwerkte productie, innovatieve technologieën en diverse productnoviteiten.

MAXXDRIVE at Underhåll 2018

Bargteheide , 2018-01-30

Intelligente oplossingen voor productie en onderhoud

De digitalisering van de productie verandert ook het onderhoud fundamenteel. De intelligente koppeling van installaties en machines maakt het verzamelen en evalueren van grote hoeveelheden prestatiegegevens mogelijk en hiermee continue statusmonitoring en predictief onderhoud.

In een demo-opstelling toont de aandrijfspecialist uit Bargteheide de aandrijving van de toekomst en de mogelijkheden voor koppeling met de cloud en Industrie 4.0. De aandrijvingen van NORD kunnen via netwerken worden gekoppeld, werken zelfstandig en zijn schaalbaar in functies en prestaties. Door de frequentie-omvormers met geïntegreerde plc's slaan ze voortdurend aandrijf- en gebruiksgegevens op, evalueren ze alle beschikbare sensor- en actuatorgegevens, nemen ze zelfstandig taken over en bieden ze geoptimaliseerde diagnosemogelijkheden. De aandrijvingen communiceren hun toestandsgegevens via de centrale besturing of direct naar de cloud. Van hieruit zijn deze gegevens wereldwijd voor evaluatie en analyse beschikbaar. Op deze manier kan de totale installatie met NORD-aandrijfsystemen worden bewaakt. Dot maakt predictief onderhoud, een verhoogde beschikbaarheid, een reductie van de onderhoudskosten en een optimale coördinatie van het reguliere onderhoud mogelijk. Door toestandsmonitoring kunnen bovenden toekomstgerichte verbeteringen worden gepland.

Verder stelt NORD in Zweden diverse productinnovaties en efficiënte oplossingen voor de optimalisering van de varianten en kosten voor. Zo heeft NORD DRIVESYSTEMS zijn succesvolle serie industriële MAXXDRIVE-reductoren uitgebreid. Twee aanvullende grootten met koppels van 15 kNm en 20 kNm en extrusieflenzen vullen de modulaire serie aan en bieden nieuwe oplossingen voor heavy duty-oplossingen.

Voor veeleisende situaties werd ook nsd tupH ontwikkeld. Dit is een oppervlaktebehandeling die aluminium motorreductoren net zo bestendig maakt als roestvast staal, en duidelijk beter presteert dan anti-corrosielagen.

Met nsd tupH behandelde producten zijn ongevoelig voor zuren en logen, eenvoudig te reinigen en hebben geen last van corrosie.

LogiDrive biedt diverse mogelijkheden om het aantal varianten en de kosten te reduceren. De gestandaardiseerde motorreductorvarianten voor interne logistiek en toepassingen op luchthavens zijn zeer efficiënt, door hun plug-and-play techniek zeer onderhoudsvriendelijk en leiden tot een reductie van de voorraad reserve-onderdelen.

U vindt NORD op de Underhåll in hal 11 - stand B06