Nieuws –

Grondstofsparende aandrijfconcepten: NORD DRIVESYSTEMS op de IFAT 2018

NORD DRIVESYSTEMS presenteert van 14 tot en met 18 mei op de IFAT, 's werelds belangrijkste beurs voor water, afvalwater, afval en ruwe grondstoffen, intelligente en efficiënte aandrijfoplossingen.

Bargteheide , 2018-05-07

Op stand 314 in hal A1 maken beursbezoekers in München kennis met de gekoppelde, autonome en schaalbare aandrijvingen van de Noord-Duitse fabrikant. De decentrale aandrijfsystemen vormen master and slave-groepen, die intelligent met elkaar communiceren. Ze kunnen hiermee het beheer en de aansturing van complete delen van installaties overnemen. Als er bijvoorbeeld een blokkade is, dan wordt deze herkend en zelfstandig opgelost of aan de centrale besturing gemeld, zodat bijvoorbeeld een gekoppelde vervangende aandrijving kan worden aangestuurd.

Daarnaast toont NORD oplossingen voor conditiebewaking en predictief onderhoud. De basis hiervoor ligt in een in de frequentie-omvormer ingebouwde PLC. Aandrijf- en toepassingsgegevens worden verzameld en alle beschikbare sensor- en actuatorgegevens worden geëvalueerd en verder verwerkt.

Verder toont NORD op de beurs voor veeleisende milieutechnologie uiterst efficiënte IE4-synchroonmotoren en intelligente frequentie-omvormers met energiebesparende functies, de nieuwe eentraps NORDBLOC.1 tandwielreductoren en de met nieuwe bouwgrootten uitgebreide serie industriële MAXXDRIVE-reductoren. Een alomvattend modulair serviceconcept rond het aanbod van NORD af.

Bezoek de presentaties van NORD met thema's als "Efficiënte en intelligente aandrijftechniek voor toekomstige pomptoepassingen" in het meeting point Pompen in hal B1.

Tijden:

Dinsdag 15 mei, 14.00 uur.

Woensdag 16 mei, 12.00 uur.

Donderdag 17 mei, 13.00 uur.