Nieuws –

Aandrijfoplossingen voor de procestechniek: NORD DRIVESYSTEMS op de Achema 2018

In de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie vormen brandware gassen en stoffen een groot veiligheidsrisico voor mens en machine. Op de Achema staan bij NORD van 11 tot 15 Juni 2018 Explosiebeveiligde aandrijfoplossingen centraal. Zoals stof- of gasexplosieveilige motoren, reductoren en elektronische aandrijftechniek voor de zones 1, 2, 21 en 22.

Bargteheide , 2018-05-31

NORD presenteert in Frankfurt am Main onder andere de uiterst robuuste, decentrale frequentie-omvormer SK 180 E - NORDAC BASE - in de beschermingsklasse IP69K. Deze frequentieomvormers worden onder andere in de verpakkings- en levensmiddelenindustrie en in transporttoepassingen gebruikt.

Verder toont NORD explosieveilige aandrijvingen voor pomptoepassingen. De aandrijfsystemen van reductor, motor en frequentieregelaar vormen master-/slave-groepen, die intelligent met elkaar communiceren en hierdoor een complete installatie kunnen bewaken of aansturen.

Aluminium reductoren met een oppervlak dat door de nsd tupH-veredeling even corrosiebestendig is als roestvaststaal en industriële reductoren voor heavy duty-toepassingen in een "Blockgehäuse" ronden het assortiment van de noordduitse producent af.

U vindt NORD op de ACHEMA 2018 in hal 5, stand D51.