Nieuws –

Aluminium aandrijvingen: lichte krachtpatsers

Moderne aandrijvingen moeten robuust, compact, krachtig, voordelig en vooral licht van gewicht zijn. NORD DRIVESYSTEMS heeft een breed aanbod van lichte en tegelijk zwaar belastbare aluminium aandrijvingen.

Bargteheide , 2019-07-01

Het gebruik van aluminium in aandrijftechniek heeft veel voordelen. Het materiaal wordt gekenmerkt door een gering gewicht, lage kosten en een goede warmtegeleiding. Daarnaast biedt aluminium een natuurlijke bescherming tegen corrosie - het hoeft dus niet te worden geschilderd. Speciaal voor processen waarbij chemische stoffen worden verwerkt, zijn de lichte aluminium aandrijvingen met de oppervlakteveredeling nsd tupH verkrijgbaar. De gladde oppervlakken zijn bovendien makkelijk te reinigen. Hierdoor zijn de lichte, zwaar belastbare aluminium aandrijvingen zeer geschikt voor toepassingen in de levensmiddelen- en drankindustrie.

NORD DRIVESYSTEMS produceert in het Duitse Gadebusch (Mecklenburg-Vorpommern) naast gladde motoren uit hogesterkte aluminium ook tandwiel-, kegeltandwiel- en wormwielreductoren.