Nieuws –

Aandrijfoplossingen voor rioolzuiveringsinstallaties - overal tegen opgewassen

Bij rioolzuiveringsinstallaties is de aandrijftechniek doorslaggevend voor de beschikbaarheid en efficiëntie van pomp- en beluchtingsinstallaties. NORD DRIVESYSTEMS biedt op de branche toegesneden oplossingen, die worden gekenmerkt door een lange levensduur en een hoge axiale en radiale belastbaarheid.

Bargteheide , 2019-03-26

Bij rioolzuiveringsinstallaties is het uitblijven van storingen net zo belangrijk als een hoge efficiëntie. Want bij aandrijvingen, die continu draaien, zijn energiekosten van groot belang. Naast de beluchters zorgen vooral de pompen voor een hoog stroomverbruik. NORD DRIVESYSTEMS combineert daarom bij zijn aandrijfoplossingen energiezuinige motortechnologie met nagenoeg slijtagevrije reductoren en frequentie-omvormers met energiebesparingsopties, die de hoogste betrouwbaarheid en kostenbesparing mogelijk maken. Daarnaast verlagen de service- en onderhoudsvriendelijke aandrijvingen van NORD de stilstandtijden, waarmee ze bijdragen aan een hogere efficiëntie en beschikbaarheid van de installatie.

De aandrijftechniek van NORD is uitstekend bestand tegen de extreme omgevingsinvloeden, zoals vocht, stof, vuil en chemicaliën, waaraan aandrijvingen in zuiveringsinstallaties en in buitenopstellingen worden blootgesteld. Dubbele kappen, remmen IP66, motorbescherming IP66, verhoogde corrosiebescherming door diverse laklagen, bescherming tegen overbelasting, roestvaststalen assen en verstevigde aslagers zijn slechts enkele voorbeelden voor de uitstekende bescherming die de NORD-reductoren bieden.