Nieuws –

Uitbreiding NORD-productie in Aurich

NORD heeft afgelopen jaar in Aurich (Niedersachsen) de productie en opslag uitgebreid en een nieuwe montagelijn in gebruik genomen.

Bargteheide , 2020-03-16

NORD DRIVESYSTEMS produceert al sinds de jaren '80 elektronische aandrijftechniek in Aurich (vlak over de grens bij Nieuweschans). Door het groeiende productportfolio is de locatie in de loop der jaren voortdurend uitgebreid. Ook de introductie van de veldverdeler NORDAC LINK vereiste vorig jaar een vergroting van de capaciteit. Voor de productie van de nieuwe serie werd een nieuwe montagelijn in gebruik genomen. Daarnaast werden de productieruimte met 400 vierkante meter en de opslag met 1.000 vierkante meter vergroot. Hiermee kan NORD voldoen aan de stijgende vraag naar de comfortabele aandrijfoplossing voor flexibele decentrale installatie. Door de flexibele en geautomatiseerde productiestructuur kunnen nu zelfs productieruns van één exemplaar worden gerealiseerd.

NORD DRIVESYSTEMS heeft in Aurich 130 medewerkers en produceert in een fabriek van 5.000 vierkante meter meer dan 100.000 eenheden per jaar. Het portfolio bestaat uit elektronische aandrijftechniek (omvormers, motorstarters en elektronica) tot 160 kW.