Nieuws –

Modulaire ATEX-aandrijvingen - bescherming tegen gas en stof

Als gecertificeerd fabrikant heeft NORD DRIVESYSTEMS tientallen jaren ervaring met explosieveilige aandrijftechniek. EX-veilige aandrijvingen van NORD worden gebruikt in bijna alle industriële branches.

Bargteheide , 2019-07-19

Sinds 2003 biedt NORD DRIVESYSTEMS aandrijfoplossingen die aan de ATEX-normen voldoen, zoals motoren die zijn beschermd tegen stof- en gasexplosies, reductoren en elektronische aandrijftechniek voor de zones 1, 2, 21 en 22. Op basis van toepassingsspecifieke eisen levert de aandrijfspecialist individuele oplossingen die volgens een modulair systeem zijn samengesteld.

De uiterst precies geconfigureerde aandrijfsystemen volgens de EU-richtlijnen 2014/34/EU en IEC Ex worden gekenmerkt door optimale flexibiliteit. Motoren kunnen optioneel voor het gebruik met omvormers worden ontworpen. Daarnaast zijn er montagemogelijkheden met IEC- en Nema-frames en kunnen de motoren ook direct aan de reductor worden gebouwd. Afhankelijk van de Ex-zone kunnen diverse opties als externe ventilatoren, terugloopremmen of remmen worden aangebouwd. NORD biedt systemen voor omgevingstemperaturen tot +60 °C en desgewenst een gecombineerde bescherming tegen stof en gas. Alle Ex-veilige aandrijfoplossingen zijn wereldwijd leverbaar met documentatie in meer dan twintig talen.