Nieuws –

PROFIsafe-module SK TU4-PNS

Extra veiligheid. Functionele veiligheid wordt steeds belangrijker als een basiselement voor het ontwerpen van machines en installaties en is een onmisbaar aspect van de aandrijfsystemen van NORD.

Bargteheide , 2018-11-07

Met de PROFIsafe-module SK TU4-PNS voor de decentrale frequentie-omvormer NORDAC FLEX biedt aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS een in de aandrijving geïntegreerde oplossing met geïntegreerde functionele veiligheid, die grote voordelen biedt boven aandrijftechniek met discrete veiligheidstechniek. De optionele module SK TU4-PNS ondersteunt de eenvoudige implementatie van veilige reacties via PROFIsafe. Functies als SLS (Safely Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) en SSM (Safe Speed Monitor) kunnen probleemloos worden geïntegreerd en vergroten de veilige stopfuncties van de aandrijvingen. Hiermee biedt de PROFIsafe-module alomvattende veiligheid voor het betrouwbare gebruik van machines en installaties.

Standaard- en veiligheidsgerichte informatie wordt tussen de hogere veiligheidsgerichte machine- of installatiebesturing en de aandrijvingen met geïntegreerde functionele veiligheid via een enkele netwerkkabel uitgewisseld. Hierdoor is slechts weinig bedrading nodig. Daarnaast is er het voordeel dat de veiligheidsgerelateerde machinegegevens wereldwijd beschikbaar zijn.