Nieuws –

Op grote hoogte diep onder de grond: NORD industriële reductoren bewijzen zichzelf in een gigantisch bouwproject

In de Zwitserse Alpen, op een hoogte van ongeveer 1.700 meter en op 600 meter diepte, is in het kader van het project 'Linthal 2015' een ondergrondse centrale ruimte gebouwd voor een nieuw pompstation voor een krachtcentrale. Bij een extreme stijging van 45° en een hoogteverschil van circa 180 meter moesten transportbanden non stop 500 ton materiaal per uur afvoeren. Deze transportbanden werden aangestuurd door NORD industriële reductoren.

Industriegeriebemotor im Einsatz in einem Pumpspeicherwerk

Bargteheide , 2019-04-01

De ondergrondse centrale is het hart van een gigantisch uitbreidingsproject. Deze bestaat uit een ongeveer 150 lang, 30 meter breed en maximaal 53 meter hoge machinekamer, en uit een afzonderlijke transformatorkamer van ongeveer 130 meter lang, 20 meter breed en 25 meter hoog. De beide ondergrondse kamers werden continu, zeven dagen per week en 24 uur per dag, in drieploegendienst uitgeboord. Dagelijks werd ongeveer 800 m³ gesteente verwijderd, bij elkaar voor beide kamers zo'n 2.445.000 m³.

Voor de transportbanden werden industriële reductoren van NORD ingezet, die zich in de middelste zone van het bouwproject Linthal 2015 bevonden. Twee 'S-transportbanden' vervoerden hier over een afstand van ongeveer 260 meter 500 ton materiaal per uur. Dit werd eerst naar beneden naar een vergruizer gevoerd. Deze transportband werd aangestuurd door een NORD industriële reductor met remsturing, die gelijkertijd elektriciteit genereerde. De tweede transportband vervoerde het kleingemaakte materiaal weer naar boven naar de grindfabriek, waar het werd opgeslagen of voor verdere toepassingen werd bewerkt.

De bouwonderneming die verantwoordelijk was voor de werkzaamheden was uiterst tevreden met de producten van NORD en met de verleende service. Men loofde vooral de snelle levertijd: slechts tien weken na de bestelling kon NORD leveren. Ook de zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, het optimale advies en de hoge kwaliteit van de NORD-producten werden als zeer positief ervaren.