Nieuws –

Robuuste aandrijvingen voor krachtig roeren en mengen - aandrijfoplossingen van NORD met versterkte lagers

NORD DRIVESYSTEMS heeft voor de procesindustrie betrouwbare aandrijftechniek met versterkte lagers en een grote lagerafstand in het programma. Dit verzekert een maximale radiale en axiale belasting en een lange levensduur van de reductoren.

Bargteheide , 2019-07-03

Door hun aard staan roer- en mengtoepassingen bloot aan hoge radiale en axiale belastingen van de reductoren. NORD DRIVESYSTEMS biedt toepassingsspecifieke opties, die worden gekenmerkt door hoge vermogens en efficiëntie.

Hierbij gaat het onder andere om een uitvoering voor roer- en menginstallaties (VL2-lager) met een grote afstand tussen de lagers en versterkte lagers, en een Drywell-uitvoering (VL3-lagers) met aanvullende olieopvangschaal en lekkage- of oliesensor. De afstand tussen de lagers wordt bij de VL2- en VL3-lagers door opbouw-onderdelen vergroot. De overstap naar een grotere reductor en de hieraan verbonden komen hierbij te vervallen. Daarnaast biedt NORD zeer grote lagers, die met het oog op de toepassingen in roerinstallaties opzettelijk zijn overgedimensioneerd.