Nieuws –

Afvoer klei uit nieuwe spoortunnel is uitdaging voor aandrijftechniek

Speciale eisen voor transportbanden en aandrijftechniek: voor de bouw van de kilometers lange tunnelbuizen van de London Crossrail zijn bijzondere transportinstallaties en motorreductoren nodig.

Bargteheide , 2019-08-26

Het probleem is niet de weerstand, maar de afvoer van de kleverige Londonse klei. Voor de nieuwe en 118 km lange London Crossrail zijn kilometers lange tunnels geboord, waarvan de grond moest worden afgevoerd. H+E Logistik GmbH uit Bochum gebruikt hiervoor transportbanden met een speciale kunststof laag. Een schraapsysteem voorkomt daarnaast dat de week gemaakte grond aan de band vastkleeft.

Voor een storingsvrij gebruikt was bovendien duurzame, onderhoudsarme en felxibele aandrijftechniek vereist. H+E maakte hiervoor gebruikt van oplossingen van NORD DRIVESYSTEMS. "De motorreductoren van onze transportbanden mogen eigenlijk niet uitvallen. De aandrijvingen van NORD voldoen uitstekend aan deze eis," zegt Dirk Uphues, projectmanager bij H+E, over de keuze voor NORD. Bij de transportbanden in de tunnel worden kegeltandwielmotorreductoren met een dubbele gladde aandrijfas gebruikt. Het koppel wordt met een pneumatische expansiekoppeling op de transportband overgebracht. Dit beperkt het aantal varianten en zorgt ervoor dat de transportinstallaties later ook elders kunnen worden gebruikt.