Nieuws –

NORDCON APP bewijst zich in de praktijk

Met de NORDCON APP met Bluetooth stick NORDAC ACCESS BT biedt NORD DRIVESYSTEMS een praktische mogelijkheid voor mobiel, draadloos onderhoud en ingebruikname van NORD-frequentie-omvormers. Uitvoerige praktijktests met geselecteerde klanten hebben tot veel positieve feedback geleid en waardevolle suggesties opgeleverd om de voordelen van de APP verder te optimaliseren.

Bargteheide , 2019-09-27

De NORDCON APP voor mobiel onderhoud en ingebruikname van frequentie-omvormers van NORD blijkt in de praktijk prima te werken. De APP maakt de diagnose, analyse, parametrering en monitoring van NORD-aandrijfsystemen via een mobile terminal voor servicing mogelijk. De NORDAC ACCESS BT is een Bluetooth-stick, die direct op de frequentie-omvormer wordt gebruikt. Dat garandeert een praktische mobiele toegang tot de aandrijfgegevens en tegelijkertijd een complete toegangscontrole.

In een pilotproject werd bijvoorbeeld een automatische "koeienborstel" voor een agrarisch bedrijf gerealiseerd. De omvormer-PLC stuurt een motorreductor in automatisch omkeerbedrijf aan en integreert een trillingssensor. De APP was een uiterst handige hulp bij de ingebruikname en finetuning van het op enkele meters hoogte en centraal in de koeienstal gemonteerde systeem.

Ook bezoekers aan NORD-beurzen en gasten van ideeënfora maakten gebruik van de gelegenheid om de intuïtieve bediening van het systeem te proberen en deden waardevolle suggesties voor de optimalisering en toekomstige uitbreiding van het systeem. De veldtestfase is onlangs succesvol afgerond. De NORDCON APP is per direct in de Google Play Store en in de Apple App Store verkrijgbaar.

De NORDCON APP en de NORDAC ACCESS BT zijn beschikbaar voor alle aandrijfelektronica van NORD en kunnen bij decentrale frequentie-omvormers , schakelkasttoepassingen en optionele modules worden gebruikt.

Klik voor meer info