Nieuws –

LogiMAT 2020: hoge efficiëntie tot aan IE5+

LogiMAT gaat niet door in 2020. NORD DRIVESYSTEMS biedt intelligente aandrijfsystemen en innovatieve oplossingen voor interne logistiek. De belangrijkste thema's zijn de nieuwste energie-efficiënte IE5+ synchroonmotoren, conditiebewakings-concepten en een mobiele servicetool voor NORD-aandrijfsystemen.

Bargteheide , 2020-02-17

De gestandaardiseerde motorreductorvarianten van de LogiDrive systemen van NORD zijn speciaal ontworpen voor interne logistiek, pakketlogistiek en luchthaventechniek en zijn bijzonder geschikt om het aantal versies terug te brengen. De LogiDrive-aandrijvingen bestaan uit een IE4-synchroonmotor met een nominaal vermogen tot 5.5 kW, een tweetraps kegeltandwielreductor en een NORDAC LINK frequentieomvormer die dicht bij de motor wordt geïnstalleerd. Op de LogiMAT presenteert NORD het LogiDrive-concept ook in combinatie met een energie-efficiënte IE5+ permanentmagneet-synchroonmotor van de nieuwste generatie. Deze functioneert met duidelijk geringere verliezen in vergelijking met de huidige IE4-serie. De aandrijfunits bereiken met name bij gedeeltelijke belasting en toerentallen een uitmuntende efficiëntie.

Met de frequentieomvormers van NORD DRIVESYSTEMS kunnen ook concepten voor predictief onderhoud worden ontwikkeld. Snelle, efficiënte en allesomvattende evaluatie van analoge en digitale data door de intelligente PLC-omvormer ligt hieraan ten grondslag. Het doel is dat machines en installaties proactief kunnen worden onderhouden. Voorbeeld: op basis van de olietemperatuur zonder sensoren vaststellen wat het optimale moment is om de olie te vervangen.

Met de NORDCON APP en de mobiele Bluetooth-verbinding NORDAC ACCESS BT heeft NORD een mobiele ingebruikname- en service-oplossing voor alle NORD-elektronicacomponenten gecreëerd. Deze wordt gebruikt voor de analyse, de monitoring en de parametrering van NORD-aandrijfsystemen.