Nieuws –

Geoptimaliseerde encoder-installatie: robuust, veilig en compact

In het kader van een designupdate van de asynchroonmotoren heeft NORD ook de installatie van de incrementele encoders verbeterd. Het nieuwe concept beschermt de encoder optimaal tegen stoten en trillingen. Ook installatie achteraf is nu mogelijk.

Bargteheide , 2020-05-11

NORD heeft zijn asynchroonmotoren een grote facelift gegeven. De update van het model heeft betrekking op diverse details, die de functie, montage en het gebruik van de bewezen elektromotoren verder verbeteren. Ook de installatie van de incrementele encoders is aangepast. Zo wordt de encoder nu door de ventilatorkap, die ook in ontwerp en montage is verbeterd, beschermd tegen stoten en trillingen. Een verder voordeel van de nieuwe constructie is dat de encoder niet meer in de luchtstroom ligt. Dat heeft een positief effect op de koelprestaties. In aanvulling hierop is het nu mogelijk de encoder achteraf in te bouwen.

Incrementele encoders worden normaal gesproken gebruikt voor het terugkoppelen van het toerental. Als sensor veranderen ze de draaibewegingen van de motoras in elektrische signalen, die door frequentie-omvormers en andere besturingsapparaten kunnen worden uitgelezen en verwerkt.

Geoptimaliseerde encoderinstallatie

  • Door de ventilatorkap beschermd tegen stoten.
  • Verbeterde koeling, omdat de encoder niet in de luchtstroom ligt.
  • Montage achteraf van sensor nu mogelijk door plug-in verbinding.