Nieuws –

NORD UNIVERSAL-motor: de allrounder

De nieuwe NORD UNIVERSAL-motor is volgens alle gebruikelijke normen gecertificeerd en hierdoor wereldwijd inzetbaar. De NORD UNIVERSAL-motor maakt hiermee een doelgerichte reductie van het aantal varianten mogelijk en biedt doorslaggevende kostenvoordelen, vooral bij internationale projecten.

Bargteheide , 2020-07-13

De nieuwe energiezuinige NORD UNIVERSAL-motor is leverbaar in het vermogensgebied van 0,12 tot 45 kW. Hij kan zonder enige aanpassing in de belangrijkste wereldmarkten in Europa, de VS, Canada, China, India, Rusland of de Oekraïne worden gebruikt. Deze reductie van het aantal varianten is mogelijk door de certificering van de UNIVERSAL-motor volgens CE, UL, CSA, CCC, EAC, ISI en andere normen.

De reductie van het aantal varianten voor diverse landen heeft grote kostenvoordelen voor systeemintegratoren en gebruikers, vooral bij wereldwijd verkochte machines en installaties. Er hoeven minder varianten en reserve-onderdelen te worden bewerkt en beheerd, de keuze van de juiste aandrijving wordt eenvoudiger en de totale kosten dalen. Tegelijk zijn er lage kosten door minder fouten bij bestellingen of montage en is er ook minder documentatie nodig. Bovendien kosten montage en instandhouding door eenvoudigere installatie en onderhoud, een modulair systeem en plugin-techniek aanzienlijk minder tijd en inspanning.

De nieuwe NORD UNIVERSAL-motor is een synchrone motor volgens efficiëntieklasse IE3. HIj is standaard uitgerust met een temperatuursensor en wordt aangeboden in de IEC-fromaten 63 tot 225 in vier uitvoeringen: met voet (B3), als flensmotor (B4 of B14), met NMEA-C flens of als NEMA-voetmotor. Als optie zijn onder andere een motorstekker, enkele of dubbele afdekkappen, een mechanische rem, een externe ventilator of de beschermingsklasse IP66 verkrijgbaar.