Nieuws –

Transporteren, start/stop en heffen met uniformebediening: geïntegreerde aandrijfeenheden vanNORD voor de transporttechniek

NORD DRIVESYSTEMS levert onderling afgestemde en uniform bedienbare aandrijfsystemen voor transporttoepassingen in alle branches. Motorreductoren worden met het oog op de toepassingen ontworpen en geconfigureerd. Energie-efficiënte decentrale frequentie-omvormers en motorstarters, die op de wand of de motor kunnen worden gemonteerd, zorgen hierbij voor de aansturing en regeling.

Integrated materials handling drives from NORD

Bargteheide , 2013-10-24

Met de uitgekiende functionele uitrusting dekt het portfolio van NORD voor de aandrijfelektronica alle eisen van de transport- en heftechniek af. Een uniform bedieningsprogramma ondersteunt integrale installatieconcepten. De omvormers zijn bestand tegen overbelastingen van 150 procent voor 60 seconden en gedurende korte tijd zelfs van 200 procent. De beproefde ISD-vectorregeling staat garant voor een hoge dynamiek en een constante loop, ook bij sterke belastingswisselingen.

De frequentie-omvormer SK180E is bij horizontale transportbanden geschikt voor de snelheidsregeling van motoren tot 2,2 kW. Voor grotere vermogens tot 22 kW of installaties die hogere eisen stellen, biedt NORD de serie SK200E aan. Deze apparaten beschikken als enige in hun klasse over een positioneeraansturing en aansluitmogelijkheden voor incrementele en absolute encoders. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor het gebruik van standaard asynchroonmotoren in toepassingen die een relatieve of absolute positieregeling of synchronisering vereisen. Hefinstallaties en veiligheidsgerelateerde toepassingen kunnen met omvormers van deze serie eveneens kostenefficiënt worden omgebouwd. Hiervoor staan optionele kenmerken tot aan de veiligheidsfuncties STO en SS voor eisen tot SIL3 ter beschikking.

In eenvoudiger situaties, zoals bij horizontale transportbanden zonder toerentalregeling, is geen omvormer nodig. Hier zorgt de elektronische en slijtagevrije motorstarter SK135E voor softstart- en omkeerfuncties. Voor een hoger startkoppel kan via DIP-schakelaars direct bij de starter een boostspanning worden ingesteld. Geïntegreerde beschermingsmechanismen voor netspanning (stroombegrenzing), apparaat (bescherming tegen te hoge of te lage spanning), motor (PTC/I2t, motorfasen) en installatie (koppelbegrenzing, overbelasting) maken aanvullende schakelvoorzieningen, zoals remgelijkrichters en schakelaars ter bescherming van de motor of het omkeerproces overbodig.