Nieuws –

Transport- en industriële aandrijvingen in “Block-gehäuse”-uitvoering

Op de Hannover Messe van 2014 toont NORD DRIVESYSTEMS uiterst efficiënte aandrijfoplossingen voor transportband-toepassingen. Compacte tweetraps kegeltandwielaandrijvingen worden hierbij met energiezuinige motoren gecombineerd.

Bargteheide , 2014-03-04

Door een breed assortiment van aandrijfelektronica kan NORD exact aan de meest uiteenlopende functie-eisen voldoen. De direct op de motor gemonteerde frequentie-omvormers zijn geschikt voor vermogens tot 22 kW. Ze combineren bovendien als enige in hun klasse een hoge dynamiek met uitgebreide positioneerfunctionaliteit en optionele hef- en veiligheidsfuncties. De omvormers met geïntegreerde sensor- en actuator-interfaces worden getoond in een gesynchroniseerde toepassing met diverse aandrijfmodellen.

Het bedrijf zal ook zijn expertise op het gebied van reductorontwerp en productie tonen. NORD is de enige leverancier wereldwijd, die industriële reductoren met koppels tot 242.000 Nm in de bewezen eendelige “Block-Gehäuse”-behuizing zonder schroefdraadverbindingen of door koppel of dwarskracht belaste afdichtingen levert. Deze constructie maakt ook bij krachtige industriële aandrijvingen een compacte uitvoering met zeer hoge radiale en axiale belastingen mogelijk. Als voorbeeld hiervan wordt een industriële motorreductor in combinatie met een schakelkastomvormer van de serie SK 500E getoond, die als aandrijving voor een emmerlift is ontworpen, maar ook geschikt is voor andere transporttoepassingen.

Omvormers van deze serie levert NORD per direct in de bouwgrootten 1-10 tot 132 kW. NORD DRIVESYSTEMS op de Hannover Messe, 17-14 april 2014, hal 15, stand H21.