Nieuws –

Kostenefficiënte oplossing voor hogere betrouwbaarheid, minder onderhoud en lager energiegebruik van motorreductoren in de vleesverwerkende industrie

De Alliance Group maakt gebruik van de modernste techniek om productiestilstand te voorkomen en de bedrijfskosten omlaag te brengen.

Derrimut , 2014-05-28

De Alliance Group, een groot vleesverwerkend bedrijf in Nieuw Zeeland, was dringend toe aan de vervanging van de transportbanden voor dozen in de fabriek in Dannevirke, Hawkes Bay. Alliance koos hierbij voor het aanpassen van transportbanden met moderne, betrouwbare en efficiënte aandrijftechniek. Het transportprobleem speelde vooral in de uitbenerij. Hier gebruikte Alliance nog verouderde rollenbanen. Het bedrijf wilde deze vervangen door modernere lopende banden, die worden aangedreven door een uiterst efficiënt aandrijfsysteem. Het ging in totaal om drie transportbandsystemen: twee rechte en een transportband met een grote boog.

Alliance schakelde aandrijfleverancier Russet Engineering Supplies in voor advies en installatie van de modernste techniek voor de aandrijving van de transportband. Naast de verouderde techniek had Alliance een ander probleem. De bestaande wormwielmotorreductoren hadden last van oververhitting. Zelfs in de koele omgevingstemperatuur van 7 graden C in de uitbenerij, werden deze motorreductoren te warm om aan te raken en vertoonden ze na een onderhoudsbeurt meestal binnen zes maanden opnieuw storingen.

Alliance-technicus Dennis Rodgers eiste dat de nieuwe motorreductoren betrouwbaarder moesten zijn en daarnaast minder onderhoud vergen. Bovendien zouden deze aandrijvingen bestand moeten zijn tegen de agressieve bedrijfsomstandigheden, waarbij de installaties worden schoongemaakt met hogedrukreinigers en agressieve reinigingsmiddelen.

Russet Engineering schakelde NORD Drivesystems in voor een oplossing die aan de gestelde eisen voldeed. Hierbij viel de keus op een tweetrapskegeltandwielreductor, in combinatie met een NORD HM-serie motor met glad oppervlak.

“We hebben de nieuwe tweetrapskegeltandwielreductor en de nieuwe motoren met glad oppervlak gezien tijdens een presentatie bij Nord Drivesystems in Melbourne,” aldus Mark Bond, aandrijfspecialist van Russet Engineering Supplies. “We hebben geen moment getwijfeld om deze producten aan onze klant Alliance aan te bevelen, omdat we al op de hoogte waren van de hoge productiekwaliteit en de levensduur- en efficiëntievoordelen van deze nieuwe ontwerpen. Hiermee worden de storingsrisico’s voor onze klant geminimaliseerd.”

De tweetrapskegeltandwielreductor van Nord voldoet aan de strengste ontwerp-eisen en heeft ruim bemeten lagers. Deze techniek is bestand tegen zeer hoge asbelastingen; de sterke lagers garanderen een lange en betrouwbare levensduur van de motorreductor. De tweetrapskegeltandwielreductor heeft een efficiëntie van 97 procent, wat verder bijdraagt aan het efficiënte vermogen van de aandrijving om bij een geringe belasting van de elektromotor een maximaal koppel te leveren. De uitstekende kwaliteit van het materiaal, de nauwe productietoleranties en de warmtebestendigheid zorgen ervoor dat de tweetrapskegeltandwielreductor van Nord de langste levensduur heeft van alle vergelijkbare reductoren.

De nieuwe HM-motoren van Nord hebben een glad oppervlak zonder koelvinnen. Alle oppervlakken hebben een welvende gladde afwerking, waardoor water en schoonmaakmiddelen zonder problemen over het oppervlak stromen en er probleemloos van aflopen. De HM-motoren van Nord voldoen aan de geldende normen voor energieverbruik (in Australië en Nieuw Zeeland: MEPS2 en AS/NZS1359.5) en de S1-standaard voor continu bedrijf.

De motorreductor is voorzien van de ‘Nord Severe Duty Extreme Stainless Steel’ of NSD Tuph-oppervlaktebehandeling, die speciaal is ontwikkeld voor hygiënische toepassingen en de voedingsmiddelenindustrie en geschikt is voor reiniging met agressieve schoonmaakmiddelen. De NSD TupH-oppervlaktebehandeling is extreem hard en heeft in tegenstelling tot tweecomponenten epoxyverf geen last van schilfers of barsten. Daarnaast is de NSD Tuph-oppervlaktebehandeling bestand tegen agressieve middelen als zwavelzuur, zoutzuur en natriumhydroxide. Hierdoor is deze oppervlaktebehandeling ideaal voor de vleesverwerkende industrie. De NSD Tuph omsluit de gehele motorreductor, waardoor het binnendringen van water en chemicaliën onder de toplaag wordt voorkomen.

Tot slot speelde ook Nord’s fabrieksgarantie van twee jaar een belangrijke rol bij de aankoopbeslissing van Alliance. Voor Alliance was de Nord-techniek immers nieuw en het bedrijf wilde eventuele risico’s minimaliseren.