Nieuws –

Heavy-duty, long-life aandrijvingen voor de metaalindustrie - NORD DRIVESYSTEMS op de METEX 2015 beurs

NORD DRIVESYSTEMS levert aandrijftechniek voor nagenoeg alle heavy-duty toepassingen in de metaal- en staalindustrie. Reductoren, motoren en omvormers worden toepassingsgericht ontworpen en zijn met elektrische, mechanische en thermische opties verkrijgbaar.

sk_82_f_ring_300

Bargteheide , 2015-04-21

Compacte niet-geventileerde motoren voor rollenbanen zijn met ringvormige of langwerpige koelvinnen, en met volledige afdichting (IC410) verkrijgbaar. Met een langdurige ervaring als basis, realiseert NORD toepassingsspecifieke motorwikkelingen en garandeert hiermee een duurzame koppelkarakteristiek en hoge aanzetmomenten.

De robuuste motoren voor rollenbanen zijn duurzaam en betrouwbaar bestand tegen veeleisende belastingen, zoals een intensief omkeerbedrijf. Een gegoten stalen behuizing, die stoten en vibraties absorbeert, en versterkte lagers en assen zorgen voor een hoge mechanische belastbaarheid en een lange levensduur. In het uitgebreide modulaire programma van NORD zijn ook geventileerde motoren (IC411 of IC416) en talrijke andere opties verkrijgbaar.

NORD is uiterst actief in de staalindustrie. Naast enkele staalfabrieken in India en de USA, is NORD ook verantwoordelijk voor de aandrijftechniek van de grootste profielenwalserij in het Midden Oosten: in de fabriek in Bahrein worden alleen al voor de rollenbanen meer dan 600 aandrijfunits van NORD gebruikt.

NORD DRIVESYSTEMS op METEC

Negende internationale beurs voor metaalbedrijven

Düsseldorf, 16-20 juni 2015

Hal 4, stand C10