Nieuws –

Nieuwe intelligentie voor aandrijfregelaars NORD - Geïntegreerde basis PLC-opties door snellere cpu en nieuwe firmware

De geïntegreerde PLC verandert de NORD-frequentie-omvormer samen met de motor-reductor-combinatie in een volledige systeemoplossing. De plc is nu beschikbaar voor de de decentrale regelaars SK 180E en SK 200E en de schakelkastomvormers vanaf model SK 520E.

brand_new_drive_controllers

Bargteheide , 2015-05-05

De PLC maakt een eenvoudig vrij programmeren van aandrijfgerelateerde functies volgens IEC 61131-3 in "Structured Text" en "Instruction List" mogelijk met de gratis NORD CON-software. De intelligente omvormers kunnen hierdoor zelf veeleisende taken, zoals autonome procesbewaking of dynamische processen zonder ondersteuning van een externe aansturing uitvoeren. Dat maakt deze oplossing ook zeer voordelig.

Tegelijk wordt een grotere bandbreedte aan motoren ondersteund: de regeling van IE4-synchroonmotoren wordt op dit moment in de praktijk getest. De decentrale serie SK 200E biedt naast de hoge functionele flexibiliteit, inclusief positioneermodule, ook de mogelijkheid van overbelasting en is, anders dan in deze klasse gebruikelijk, voor vermogens tot 22 kW leverbaar. De zeer compacte schakelkastapparaten van de serie SK 500E worden in de loop van dit jaar tot bouwgrootte 11 met 160 kW leverbaar.