Nyheder –

NORD DRIVESYSTEMS på IFAT 2018: Bevar ressourcer med innovative og intelligente løsninger

Fra den 14. til den 18. maj 2018 handler IFAT, verdens førende messe for vand, spildevand, affald og råmaterialer, om bæredygtig miljøteknologi. NORD DRIVESYSTEMS vil også være til stede ved branchemødet i München og præsentere intelligent drevteknik, nye produkter, energieffektive løsninger og omfattende service- og vedligeholdelsestilbud.

IFAT_ie4-motor_2018

Bargteheide , 2018-03-22

Intelligente drevløsninger

Således kan besøgende på stand 314 i hal A1, lære mere om NORD’s drev, der kan tilsluttes netværk, er selvstændige og skalerbare. De decentrale drevsystemer danner master-slave grupper, der kommunikerer intelligent med hinanden, så de kan overvåge og styre afgrænsede anlægsafsnit. Hvis der for eksempel opstår en blokering, opdages denne og løses - om muligt - selvstændigt. Hvis dette ikke er muligt, rapporteres blokeringen til den centrale styring, og der aktiveres f.eks. et reservedrev, der er tilsluttet netværket.

Prædiktiv vedligeholdelse

Ved at integrere PLC'en i frekvensomformerne kan NORD-drev registrere drev- og anvendelsesdataene og behandle alle tilgængelige sensor- og aktuatordata - hvilket er et grundlag for tilstandsovervågning. Sammen med kunden kan NORD desuden udvikle forbyggende vedligeholdelsesløsninger til forudsigelig vedligeholdelse af drevene. Målet med disse algoritmer er at reducere uplanlagt nedetid, reducere vedligeholdelses- og reparationsomkostninger og forlænge drevets levetid.

Energieffektiv drevteknik

NORD’s højtydende energibesparende motorer har høje effektivitetsniveauer og muliggør dermed betydelige besparelser i driftsomkostningerne. Især IE4 synkronmotorer opfylder de højeste krav til virkningsgraden - takket være PMSM-teknikken også i dellastområder og områder med lave hastigheder. NORD’s frekvensomformere sikrer også energieffektiv drift. De er udstyret med energibesparende funktioner og kan ved belastningsændringer automatisk tilpasses motorens ydeevne til de faktiske behov.

NY: 1- trins tandhjulsgear NORDBLOC.1

De nye et-trins tandhjulsgear NORDBLOC.1 er kendetegnet ved den højst mulige effektivitet, høj torsionsstivhed, lav driftsstøj og lang levetid. Derudover opfylder de med deres wash-down-design de højeste hygiejnestandarder. De repræsenterer således en pålidelig, robust og omkostningseffektiv drevløsning til pumper, blandere og blæsere samt anvendelse inden for transportteknikken.

Udvidelse af industrigearserien

NORD DRIVESYSTEMS har udvidet sin succesrige industrigearserie MAXXDRIVETM: To ekstra størrelser (nominelle drejningsmomenter på 15 kNm og 20 kNm) og ekstruderflanger kompletterer den modulære serie og tilbyder nye løsninger til heavy-duty-brug. NORD projekterer med basis i industrigear programmet komplette drevsystemer til heavy-duty drift med motorer og drevelektronik inden for bl.a. transportteknik, pumper og rørværker.

Tjenester sikrer værdibevarelse og tilgængelighed

For at sikre maksimal tilgængelighed er regelmæssig, forebyggende vedligeholdelse og service af de anvendte drevløsninger ikke til at komme uden om. NORD tilbyder et omfattende modulært servicekoncept. Afhængigt af behovet kan operatøren vælge forskellige tjenesteydelser - fra support under idriftsættelse over specifikke vedligeholdelsespakker til analyse på stedet ved vurderingen af et reparationsbehov.

Besøg NORD på IFAT 2018 i hal A1 på stand 314.