Nyheder –

Industrigear følt på tænderne - prædiktiv vedligeholdelse fra NORD DRIVESYSTEMS på Hannover-messen

NORD DRIVESYSTEMS præsenterer 2018 mulighederne for forebyggende vedligeholdelses-koncepter til vedligeholdelse af industri gear live på Hannover-messen. Til dette formål sættes en prøvestand op med to indbyrdes afstivede industrigear på hvilken forskellige driftsbetingelser kan simuleres.

Hanover Fair 2018

Bargteheide , 2018-04-19

Mulighederne for digitalisering i forbindelse med drift og vedligeholdelse af industrigear illustrerer NORD DRIVESYSTEMS på Hannover-messen i hal 15 på stand H31 under anvendelse af en funktionsmodel med to MAXXDRIVETM industrigear, der er forsynet med vibrations- og temperatursensorer. Simulationen viser blandt andet, hvordan man ved hjælp af et intelligent, digitalt, netværksbaseret systemdesign undgår uplanlagte nedetider, øger tilgængeligheden af maskiner og anlæg og opretholder deres værdi. Derudover kan vedligeholdelsesomkostninger reduceres og serviceopgaver planlægges bedre.

Som led i det prædiktive vedligeholdelseskoncept registreres referencetilstanden i en læringsfase på grundlag af kendte komponentdata. Ved hjælp af intelligente algoritmer kan driftstilstanden derefter sammenlignes i realtid med referencetilstanden. Dette gør det muligt at drage nøjagtige følgeslutninger om tilstanden af alle gearkomponenter. I tilfælde af uregelmæssigheder sendes advarsler automatisk via en sky, hvilket gør det muligt rettidigt at foranledige vedligeholdelsen. De loggede og analyserede data er tilgængelige på en web-grænseflade. Ved hjælp af rulningslejer med forskellige skadeniveauer kan systemets funktion demonstreres levende for messegæsterne.