AVANSERT SEPARASJONSTEKNOLOGI

PÅLITELIGE DREV I NÆRINGSMIDDELINDUSTRIEN

Hvordan lager man best puré av frukt med steiner? Hvordan skiller man kjøtt og bein på fisk? Hvordan fjerner man sener og brusk fra kjøtt uten svinn? Alle amatørkokker som har stått på kjøkkenet i timevis for å presse frukt eller lage kyllingsuppe har stilt seg disse spørsmålene. I næringsmiddelindustrien er disse metodene automatisert og effektivisert, med separatorer som skånsomt skiller harde og myke komponenter i mange forskjellige råvarer. Robuste, driftssikre drivkomponenter som oppfyller kravene i næringsmiddelindustrien er en viktig forutsetning for en jevnt god produktkvalitet.

Kegelstirnradgetriebemotor von Nord als Antriebsmotor für Hygienische Press- / Trennmaschine

BAADER 605

Perfekt separasjon

BAADER-gruppen, en ledende produsent av maskiner og foredlingsanlegg i næringsmiddelindustrien, utviklet teknologi for separasjon av kjøtt fra sener og brusk for over 40 år siden. Etter hvert ble produktsortimentet større, og nå leverer selskapet separatorer med forskjellige egenskaper som fjerning av sener fra kjøtt og fjærfe, utskilling av kjøttet i fisk, utskilling av kjøttet i frukt og grønnsaker, samt utpakking av matprodukter. I separatorene fra BAADER beveges en presserem av en tannkjede som er drevet av en girmotor . Presseremmen transporterer produktet til en perforert trommel og presser de myke råvarene gjennom perforeringen, mens de harde partiklene blir igjen på utsiden av trommelen. En justerbar sylinder gir brukeren muligheten til å justere forholdet mellom utskilling og kvalitet.

Denne metoden sikrer optimal produktkvalitet og minimal temperaturøkning. Cellestrukturen i kildeproduktet blir dermed ikke ødelagt, fordi remsystemet gir tilstrekkelig fleksibilitet. Uønskede, harde komponenter blir samtidig fjernet fra sluttproduktet ved foredling av kjøtt. Sist men ikke minst fører metoden til store innsparinger på tid og et standardisert sluttprodukt sammenlignet med om produktet hadde blitt manuelt separert.

BAADERs separatorer ble utviklet på 60-tallet og har stadig blitt optimert siden, for eksempel med hensyn til rengjøringsfunksjonene. Disse oppfyller internasjonale hygienestandarder. Vinkelgirmotorer fra NORD Drivesystems fungerer som drivenheter på flere av modellene. Ett eksempel er BAADER 605-typen, som har en maksimal ytelse på omlag 3000 kg per time – avhengig av hullstørrelsen i den perforerte trommelen, innmatingstypen, produktet, innmatingstemperaturen og valgt trykk – noe som kvalifiserer for kontinuerlig behandling av store volum. Brukeren kan velge en hulldiameter på 1,3, 2, 3, 5 eller 8 mm for den perforerte trommelen, og andre diametere er tilgjengelig på forespørsel.

Kegelstirnradgetriebe im Einsatz in der Lebensmittelindustrie
Skreddersydd drivteknologi

Drivteknologieksperten NORD leverer robuste vinkelgirmotorer til separatorene – BAADER bruker girenhetene SK 9016.1, SK 9022.1 og SK 9042.1. Disse drevene kjennetegnes av svært lang levetid, blant annet på grunn av UNICASE-konseptet som NORD bruker på sine girmotorer . Husene, som er helstøpte med integrerte lagerseter, eliminerer muligheten for at de beskyttende overflatene slites i stykker av dreiemoment eller radial belastning. Girenhetene , som er utstyrt med slitasjefrie girtenner, bidrar også til separatorenes utmerkede driftssikkerhet. NORDs omfattende rådgivningstjenester til kunder og brukere var en annen faktor i valget av leverandør. NORD fungerte også som rådgivere for BAADER forbindelse med skiftet til IE2 motorer . Selskapets omfattende erfaring innen utvikling av drivteknologi og bruksspesifikke, energibesparende konsepter kom godt med i denne fasen. "I NORD har vi funnet en pålitelig, kompetent samarbeidspartner som kan levere tilpassede drivløsninger", forklarer Martin Schaarschmidt, salgssjef for separatorteknologi hos BAADER. "Rådene fra NORDs eksperter er spesielt nyttige og lar oss ha fullt fokus på våre egne produkter."