Komplett hajtásmegoldás

adagolt mozgások segítségével

A pontosan pozicionálható hajtóműves motorok és frekvenciaváltók egy gondolát emelnek és forgatnak; ennek segítségével a „New York by Gehry” felhőkarcoló karbantartását és tisztítását végző munkatársak a kanyargós homlokzat minden szögéhez jól hozzáférnek.

GIND_Skyscraper

Gondolas in Design

Ügyfél

Néhány szó az ügyfélről

GIND_Customer2

A Góndolas in Design, S.L. testre szabott rendszereket fejleszt és gyárt épületek homlokzatának karbantartásához és tisztításához. A legmagasabb minőségi és biztonsági szabványoknak megfelelő berendezéseket Észak-Amerika, Európa, Afrika, a Közel-Kelet és Ázsia számos országában alkalmazzák. Innovatív gondolarendszereivel a madridi vállalat számos, az építészeti megoldásai miatt különleges kihívást jelentő épületet „meghódított”.

Néhány szó a projektről
A NORD hajtástechnikája biztosítja a gondolarendszer emelését, forgatását és pontos pozicionálását a new yorki Gehry-felhőkarcoló homlokzatának tisztításához.

  • Ezen felül a versenytársak termékeivel szemben mintegy 24%-kal nagyobb radiális terhelhetőségű hajtóműves motorokat és
  • 25%-kal nagyobb túlterhelés tűréssel rendelkező frekvenciaváltókat biztosít, a legtöbb gyártó frekvenciaváltójával összehasonlítva.

Projekt

Projektkövetelmények

GinD_project_challenge

A manhattani Brooklyn-híd közelében 2011-ben újonnan létesült egy 265 méter magas felhőkarcoló. A világ jelenleg egyik legmagasabb lakóépületeként „New York by Gehry”-ként emlegetett objektum jó nevű építészének nevét viseli. A nemesacélból készült, aszimmetrikusan kanyargó homlokzatának megjelenése a folyamatosan változó fénytörések következtében igen látványos. Az épület külső köpenye azonban egyben nagy kihívást is jelentett egy megfelelő tisztító- és karbantartó gondola kifejlesztése során, hiszen annak a magas épület valamennyi bemélyedéséhez jó hozzáférést kellett biztosítania.

SKülönleges gondola egy nem mindennapi homlokzat számára. – A spanyol Góndolas in Design, S.L. vállalat a NORD DRIVESYSTEMS-szel együttműködve egy testre szabott megoldást fejlesztett ki. A gondolarendszernek — éppen azért, mert személyre szabott szerkezetről van szó — feltétlenül a lehetőségekhez mérten zavarmentesen kell üzemelnie sok éven keresztül. Az épület hatalmas összfelülete miatt a tisztítógondola – a szélsőséges időjárási viszonyokat leszámítva – lényegében megszakítások nélkül üzemel.

Gyengéd, pontos, megbízható. – Hajtásmegoldásként nagy teljesítményű hajtóműves motorokra és frekvenciaváltókra volt szükség: A gondolát emelni és forgatni, a teleszkópos kar súlyát folyamatosan tarázni kell, és ennek során minden mozdulatot finoman kell adagolni. A komplett megoldás megbízhatóságának szavatolása miatt azonos súllyal esett latba a hajtástechnika minősége, a kapcsolódó szervizszolgáltatás és a világszerte elérhető műszaki támogatás megléte.

Megoldás

Alkalmazásmegoldás

GIND_Gondola_safe_at_any_story

A felhőkarcolóhoz kifejlesztett gondolarendszer részét képezi egy teleszkópos kar, egy, a homlokzaton levő speciális vezetősínrendszer, valamint az épület bemélyedéseinek elérését szolgáló többteleszkópos talapzat. A NORD hajtástechnikája végzi a talapzat emelését, forgatását és súlykiegyenlítését, és egyben a teleszkópos egység meghajtásáról is gondoskodik.

Gyengéden fel-le. – Az emelést egy NORD fékes motorral ellátott kúpkerekes hajtómű végzi, amely a gondolakábel dobját forgatja. Egy SK 500E típusú frekvenciaváltó a gondola elindulását és megállását tompítja, és ezen felül biztosítja annak megfelelő pozicionálását a homlokzathoz képest a teleszkópos kar működtetése során.

Mindig egyensúlyban. – A rendszer szempontjából alapvető jelentőségű egy ellensúly-mechanizmus, hiszen anélkül a teljes szerkezetnek sokkal erősebbnek és súlyosabbnak kellene lennie, és a megvalósítása is többe kerülne. A teleszkópos kar kitolásakor és visszahúzásakor az ellensúlyt egy kúpkerekes hajtóműves motor mozgatja előre-hátra. Az ellensúly mozgatását szintén egy gyorsító- és lassító rámpákkal szabályozott SK 500E típusú NORD-frekvenciaváltó végzi.

Hozzáférés minden oldalról. – A komplett gép forgatásához két homlokkerekes hajtómű egy hajtógyűrűt is bekapcsol; így a gondola az épület mindegyik oldalán alkalmazható. Ennek során egy további SK 500E tompítja a gondola elindulását és megállását, és több különböző forgatási sebesség alkalmazását is lehetővé teszi.

Esettanulmány letöltése

Case_study_download_teaser

Ezen a helyen letöltheti a GIND esettanulmányt tartalmazó PDF-fájlt: Letöltés | PDF (578 KB)