Octopi Bryggeri

Här finns NORD på fat

Efterfrågan på hantverksbryggt öl ökar stadigt vilket har gjort att många bryggerier har börjat använda sig av kontraktsbryggning som en kostnadseffektiv lösning för att slå sig in på den snabbt växande marknaden. Kontraktsbryggning minskar de nya mikrobryggeriernas kostnader för hyra och dyr utrustning, och det finns många miljörelaterade fördelar med att placera produktionen närmare efterfrågan.

Octopi Bryggeri

Octopi Brewing, det ledande kontraktbryggeriet i USA, öppnade precis ett helt nytt bryggeri på nästan 1 700 m2 i Waunakee, WI (precis utanför Madison). Med toppmodern utrustning och duktig personal ägnar sig Octopi åt mycket mer än bara bryggning. De erbjuder även omfattande rådgivning och strategiutveckling för hur man lyckas i mikrobryggeribranschen. Octopi har tre huvudmål. Det första är att producera öl med hög kvalitet åt nya bryggerier, befintliga bryggerier och restauranger som vill ta fram ett eget ölmärke. Det andra målet är att bli det första kontraktbryggeriet som utöver bryggning erbjuder ett stort utbud av tjänster inom varumärkesbyggande, från koncept till realisering. Och sist men inte minst vill Octopi erbjuda kundservice i världsklass och brygga öl i toppmodern utrustning riktat mot moderna mikrobryggerier.

Octopis VD Isaac Showaki vet mycket väl hur det kan vara att inte har kontroll över sitt eget öl och varumärke. Då han lanserade sitt första bryggeri 2010 i Chicago förlitade han sig enbart på kontraktbryggning.

För Showaki är det viktigt att Octopi levererar de bästa produkterna på marknaden och han tycker om att hjälpa andra varumärken som Octopi samarbetar med att växa sig starka på marknaden. "Vi kan erbjuda våra kunder allt de behöver, så som marknadsföring, design, distribution, ekonomi, bryggning och kommersiellt arbete. Våra kunders framgångar är vår framgång", säger Isaac. " Vi vill verkligen att de nya mikrobryggerierna ska lyckas."

I samma industriområde som Octopi ligger det amerikanska huvudkontoret för NORD Gear Corporation, en av världens främsta tillverkare av växelmotorer, reduktionsväxlar, elmotorer och AC-vektordrivenheter. NORD har varit involverat i mikrobryggeribranschen i flera år och förutom att kontraktbryggeriet byggdes i samma industriområde var det en trevlig överraskning att en NORD SK9072.1 vinkelkuggväxel och en SK4282 Parallel Shaft CLINCHER™, båda med en motor på fem hästkrafter, driver rakorna i vörtpannan och blandaren i mäskkärlet. "Den utrustning vi har från NORD är vår bästa utrustning. Den är pålitlig och har klarat av allt vi har utsatt den för, och då har vi verkligen tänjt på gränserna", säger Isaac om mäskkärlet och vörtpannan. Beroende på batchstorlek kan Octopi hälla i allt mellan 900 till 1 800 kg korn i mäskkaret och då är det viktigt att utrustningen fungerar felfritt för att ge ölen önskad smak och kvalitet.

NORD har omfattande erfarenhet och kompetens inom dryckesindustrin och deras produkter är specialanpassade för att klara av de många olika funktioner som behövs i just den branschen, så som pumpning, blandning och skakning, luftkonditionering och ventilation, förflyttning och positionering, fyllning, paketering, transport och lagring. NORDs robusta, tåliga och kostnadseffektiva reduktionsväxlar, motorer och AC-vektordrivenheter finns med ett stort antal utväxlingar och med kraftiga lager.

Kunden

Fokus på kunden

Octopi Brewing, det ledande kontraktbryggeriet i USA öppnade nyligen ett nytt bryggeri på nästan 1 700 m2 utanför Madison i Wisconsin. Med toppmodern utrustning och duktiga anställda ägnar sig Octopi Brewing inte bara åt bryggning. De erbjuder även omfattande rådgivning och strategiutveckling för hur man lyckas i mikrobryggeribranschen. "Vi kan erbjuda våra kunder allt de behöver. Vi kan svara på frågor om marknadsföring, design, distribution, ekonomi, bryggning och kommersiellt arbete. Våra kunders framgångar är vår framgång", säger Isaac.

Projektet

Fokus på projektet

En NORD SK 9072.1 vinkelkuggväxel med en femhästars motor driver rakorna i vörtpannan och en SK 4282 Parallel Shaft CLINCHER™ med en femhästars motor driver blandaren i mäskkaret.

  • Hålaxel
  • Flänsfäste
  • Energieffektiva motorer

Lösningen

Applikationslösningen

Enkel rengöring
NORDs ytkonvertering nsd tupH är ett kostnadseffektivt lättviktsalternativ till rostfritt stål. Den revolutionerande processen innebär att aluminiumlegeringen i hus och komponenter katalyseras elektriskt vilket gör att ytans molekyler omvandlas till att bilda en exceptionellt motståndskraftig yta mot kemikalier, korrosion och slitage. Den konverterade ytan står emot repor och är 6–7 gånger hårdare än den ursprungliga aluminiumlegeringen.

Elektronisk drivkontroll
NORDs lösningar finns även med antingen decentraliserad eller centraliserad VFD-styrning. AC-vektordrivserierna SK 200E, SK 180E och nya SK 135E är alla avsedda att användas med distribuerad styrning. Varje serie har sina egna unika fördelar. När drivenheten är monterad på en motor ersätter den motorns kopplingsblock och ger en fullständig integrering. Distribuerad VFD-styrning eliminerar behovet av dyra centrala kopplingsskåp och kostsamma kabeldragningar, erbjuder långsiktiga kostnadsbesparingar, snabbare monteringstider och minskade arbetskostnader samtidigt som systemmodifikationer och uppgraderingar blir mycket billigare.

Kraftiga lager för blandning och läckageskydd
För pålitlig drift av blandare erbjuder NORD även flera varianter av sina robusta drivenheter med större lageravstånd. Varje enskild modell har sina egna unika funktioner och fördelar kombinerat med förstärkt läckagesäkerhet.

Motorer med slät yta
NORD har utökat sitt utbud av motorer med motorer med slät yta. Dessa motorer är kostnadseffektiva, lätta att rengöra och passar perfekt till dryckesproduktion och andra användningsområden där god hygien och rengöring är viktigt.

Eftersom alla NORDs produkter skräddarsys för våra kunders unika behov, har vi alltid den bästa lösningen för just dig. NORDs produkter är rena, driftsäkra, trygga och effektiva. De är utvecklade för långvarig kontinuerlig drift och kräver minimalt med underhåll och service.

Case_study_download_teaser

Ladda ner fallstudien av OCTOPI här | PDF (666 KB)