Nyheter –

Modulbaserade ATEX-drivenheter - Explosionsskydd mot gas och damm

NORD är en certifierad ATEX-tillverkare och har många års erfarenhet av explosionsskyddad drivteknik. Explosionsskyddade drivenheter från NORD används i nästan alla branscher.

Bargteheide , 2019-07-19

Ända sen 2003 har NORD DRIVESYSTEMS levererat ATEX-drivlösningar i standardutförande så som gas- och dammskyddade motorer , växlar och drivteknik för zoner 1, 2, 21 och 22. NORD kan specialanpassa hela system utifrån kunders önskemål genom att sätta ihop olika versioner och delar från sitt modulbaserade system.

De noggrant konfigurerade och flexibla drivsystemen uppfyller krav i EU-direktivet 2014/34/EU och IECEx. Som tillval kan motorer anpassas för omriktardrift. Det finns monteringsalternativ för IEC och NEMA rammotorer eller direkt montering av motorn på växeln. Beroende på vilken Ex-zon det handlar om kan olika tillval så som externa fläktar, backstopp och bromsar integreras. NORD levererar både system för omgivningstemperaturer på upp till +60 °C samt kombinerat skydd mot damm/gas om det behövs. Alla explosionsskyddade drivlösningar finns att köpa i hela världen med tillhörande dokumentation i över 20 språk.