Nyheter –

nsd tupH
ett innovativt korrosionsskydd från NORD - mer hållbart än färgbeläggning och billigare än rostfritt stål

I livsmedels- och dryckesindustrin är det av hygieniska skäl viktigt att utrustningen klarar rengöring med starka produkter utan att skadas. NORD DRIVESYSTEMS har därför tagit fram ett högeffektivt korrosionsskydd bestående av en ytbehandling som är både billigare än rostfritt stål och mer tålig än vanliga epoxybeläggningar.

nord_drinktec_nsd_tuph

Bargteheide , 2017-08-10

NORDs nya ytbehandling nsd tupH är mycket mer effektiv än vanliga ytbeläggningar. Vid skyddsmålning av ytan flagnar oftast beläggningen när den utsätts för starka kemikalier och högtryckstvätt.

NORD behandlar istället ytan med en teknik som kallas nsd tupH. Själva metallmolekylerna omvandlas och blir hårdare både på ytan och djupare ner och därmed blir ytan mycket mer motståndskraftig mot slag- och frätskador och ytan kan inte börja flagna. DIN- och standardkomponenter samt drivaxeln på enheter behandlade med nsd tupH är gjorda av rostfritt stål. Därmed blir dessa drivenheter särskilt lämpade för användning på båtar eller vid kuster där de utsätts för frätande saltvatten.