Nyheter –

Drivlösningar för dryckesindustrindrinktec 2017 - en lyckad mässpremiär för NORD

drinktec-mässan i München 11 till 15 september 2017 hade detta år rekordmånga besökare. NORD deltog för första gången på mässan där vi presenterade drivlösningar som enkelt kan rengöras med högtryckstvätt och skräddarsydda drivsystem för dryckesindustrin.

drinktec trade fair 2017

Bargteheide , 2017-10-11

Höjdpunkten var NORDs korrosionsskydd nsd tupH, en unik ytkonvertering som gör växel- och motorhus extra tåliga. Produkter med nsd tupH är enkla att rengöra och tål syror, baser och rost. Växelmotorer med aluminiumyta som behandlats med nsd tupH får en yta som är lika stark och tålig som rostfritt stål men produkterna väger mindre och har lägre värmeutveckling.

Ett annat tema på mässan var energieffektiva lösningar och kostnadsbesparande koncept. NORD presenterade till exempel sina nya energieffektiva IE3-motorer med glatt yta. De finns i effekterna 120 W, 180 W och 250 W och upp till storlek 71. Besökarna fick se hur energieffektiva NORDs välkända IE4 synkronmotorerna i standardutförande eller med glatt yta verkligen är i transportörer, och då i synnerhet vid delbelastad drift. Vi presenterade en nyhet i den populära produktserien NORDBLOC.1 , en ny tvåstegs vinkelväxel för utgående moment på upp till 50 Nm som nu finns för drift med lägre belastning. Till sist visade NORD även produktserier med ett minskat antal komponentvarianter som gör det enklare att kombinera lösningar och minskar systemets totala ägandekostnad. NORDs första medverkan på drinktec-mässan var väldigt positiv och det var kul att se det stora intresset för NORDs produkter för dryckesindustrin. Allt som allt, en lyckad mässpremiär.

Läs mer

https://www.nord.com/cms/de/product_catalogue/corrosion_protection/nsd_tuph/cp_nsd_tuph.jsp