Nyheter –

Energieffektiva drivlösningar för intralogistik

Drivenheter för intralogistik ska vara både kraftfulla och energieffektiva, och de ska även ha lågt underhåll och en lång livslängd.

LogiDrive_Variantenreduzierung

Bargteheide , 2018-03-13

På NORD har vi många års erfarenhet av att tillverka fullständiga drivlösningar för många olika sorters applikationer inom intralogistik. Under årtionden har vi kunnat samla på oss omfattande erfarenhet och kunskap inom intralogistik och flygplatsteknik, och känner därför till branschens krav väl. Vi har tagit fram en serie drivlösningar särskilt anpassade till de specifika krav som ställs inom intralogistik.

NORDs senaste innovation är LogiDrive-systemet som består av standardiserade, högeffektiva drivenheter med energieffektiva IE4 synkronmotorer. Dessa motorer kan uppnå effekter på upp till 5,5 kW och kombineras med tvåstegs vinkelkuggväxlar. Standardisering minskar kostnaderna för lagerhållning, reservdelar och service under produktens hela livstid (TCO).

Eftersom IE4 motorer uppfyller de högsta effektivitetskraven och kan uppnå hög effektivitet även vid delbelastning har de en låg energiförbrukning och underhållskostnader kan hållas låga eftersom systemet är modulbaserat.