Nyheter –

NORD Drivesystems på IFAT 2018: Spara resurser med innovativa och intelligenta lösningar

IFAT är världens största fackmässa för avlopp, avfall och råmaterial. Från 14 till 18 maj 2018, kretsar allt kring hållbara miljövänliga tekniker. NORD kommer att vara med på mässan för att visa upp intelligent drivteknik, nya produkter och energieffektiva lösningar i kombination med ett omfattande utbud av tjänster och underhåll.

IFAT_ie4-motor_2018

Bargteheide , 2018-03-22

Intelligenta drivlösningar

NORD kommer att stå i monter 314 i hall A1 och visa uppkopplade, autonoma och skalbara drivlösningar. Decentraliserade drivsystem bildar master-slave-grupper som kommunicerar intelligent med varandra så att de självständigt kan övervaka och styra olika delar av en anläggning. Om en blockering inträffar till exempel kan den upptäckas och hanteras automatiskt. Om problemet inte går att lösa rapporteras blockeringen till centrala styrenheten och en uppkopplad ersättningsenhet startas istället.

Förebyggande underhåll

Genom att PLCN integreras i frekvensomriktaren kan NORDs drivenheter registrera driv- och applikationsdata och använda alla tillgängliga data från sensorer och ställdon som grund för statusövervakning. Tillsammans med kunden kan NORD även ta fram lösningar för förebyggande och lättplanerat underhåll. Syftet med dessa algoritmer är att minska oplanerade ledtider, sänka kostnader för service och underhåll samt öka drivenhetens livslängd.

Energieffektiv drivteknik

De kraftfulla energisparande motorerna från NORD har hög effektivitet och kan därför ge stora besparingar i driftkostnader. De mest effektiva motorerna är IE4 synkronmotorer. De är särskilt effektibva vid delbelastning och låga hastigheter tack vare PMSM-teknik. NORDs frekvensomriktare har även energisparfunktioner och kan automatiskt anpassa motorkraften till det verkliga behovet vid varierande belastning.

NYHET: NORDBLOC.1 enstegsväxel

NORDS nya enstegsväxel i serien NORDBLOC.1 erbjuder bästa effektivitet, hög torsionsbeständighet, låg ljudnivå och en lång livslängd. Växlarna är driftsäkra, hållbara och kostnadseffektiva lösningar för pumpar, blandare och fläktar samt applikationer för materialhantering. Eftersom de har en design som lämpar sig väl för avspolning uppfyller de även de högsta hygienkraven.

Utökning av utbudet av industriväxlar

NORD har utökat sin modulbaserade serie med industriväxlar, MAXXDRIVETM, med två nya storlekar (drivmoment från 15 kNm och 20 kNm) och extruderflänsar. Baserat på industriväxeln kan NORD konfigurera kompletta drivsystem för tung drift. Däri ingår motorer och drivelektronik för uppgifter så som till exempel transportörer, pumpar eller blandare.

Service bibehåller värden och tillgänglighet

För att säkerställa maximal tillgänglighet är det viktigt med regelbunden förebyggande service och underhåll av en drivlösning. NORD erbjuder ett omfattande modulbaserat serviceconcept. Kunden kan välja olika sorters service så som hjälp vid driftsättning, specifika underhållspaket occh uppskattningar av reparationskostnader på plats.

På IFAT 2018 hittar du NORD i hall A1 i monter 314.