Nyheter –

Industri 4.0 i NORDs egen produktionsanläggning i Aurich

Smidig logistik och effektiva processer, både NORDs egen produktionsanläggning och deras produkter är Industri 4.0-redo.

Bargteheide , 2018-06-18

NORD producerar elektronisk drivteknik upp till 160 kW (omriktare, motorstartare och elektronik) i en 5 000 kvadratmeter stor anläggning i Aurich. Här används den senaste tekniken och intelligent produktionsstruktur . Ett självständigt förarlöst transportsystem har använts sen flera år. Systemet styr transporten av inkommande varor till det automatiska småkomponentslagret. Systemet kan identifiera start- och stoppositioner, lasta lådorna och hitta vägen till rätt lagerhylla alldeles på egen hand. Stöter det på hinder, stannar det och vänder för att ta en annan väg.

Det förarlösa transportsystemet är en del av en omfattande satsning på att förbättra processlogistiken. Målet är maximal effektivitet, hastighet och flexibilitet. I satsningen finns även den intelligenta fältdistributionen NORDAC LINK , en i stort sett papperslös produktion och automatiskt skapade layoutdiagram och inspektionsplaner från konfigurationen. På detta sätt går det till och med att uppnå en batch-storlek på 1 utan särskild anpassning av systemet.