Nyheter –

PROFIsafe-modul SK TU4-PNS

Extra säkerhet - Funktionssäkerhet blir allt viktigare vid utformning av anläggningar och maskiner. För NORD är det självklar del i alla våra drivsystem.

Bargteheide , 2018-11-07

PROFIsafe-modulen SK TU4-PNS för den decentraliserade frekvensomriktaren NORDAC FLEX från drivspecialisten NORD DRIVESYSTEMS är ett drivintegrerat tillval med inbyggd funktionssäkerhet. Den ger en stor fördel att driva teknik med diskret säkerhetsteknologi då tillvalsmodulen SK TU4-PNS stödjer enkel och smidig implementering av säkerhetsfunktioner via PROFIsafe. Funktioner så som SLS (Safely Limited Speed), SSR (Safe Speed Range), SDI (Safe Direction), SOS (Safe Operation Stop) och SSM (Safe Speed Monitor) kan integreras enkelt och utvidga enhetens säkerhetsstoppsfunktioner. Därmed får en drivenhet med PROFIsafe-modul ett omfattande säkerhetutbud för pålitlig och säker drift av anläggning och maskiner.

Både standard- och säkerhetsrelaterad information överförs mellan den överordnade säkerhetsrelaterade maskinen och anläggningsstyrningen med integrerad funktionssäkerhet via en enda nätverkskabel. Sålunda minimeras ledningsansträngningen. En annan fördel är den globala tillgängligheten av säkerhetsrelaterade maskindata.