Nyheter –

Kraftfull: den nya raka kuggväxeln NORDBLOC.1

NORDBLOC.1-serien med raka kuggväxlar har uppgraderats med tre storlekar. Drivenheterna har höga utgående vridmoment samt maximal radiell och axial lastkapacitet.

Bargteheide , 2019-05-06

Enstegs NORDBLOC.1 raka kuggväxlar från NORD DRIVESYSTEMS har beprövat sig som innovativa högpresterande drivenheter med långt serviceliv. Den framgångsrika serien har nu uppgraderats med tre storlekar med effekter från 1,1 kW till 45 kW och vridmoment från 400 till 1 000 Nm. Tack vare de stora lagren kan de robusta växelenheterna pålitligt hantera stora axiala och radiella krafter och lämpar sig därför bäst för pumpar och omrörare.

De innovativa kuggväxlarna av grått gjutjärn är högeffektiva, har en kompakt design samt är väldigt tillförlitliga. Designen, utan behovet att ta isär ledpunkter och stänga lageröverfall, gör produkten mer kraftfull samt säkerställer det med FEM optimerade UNICASE-huset maximal styrka och styvhet. Tack vare ett stort antal konfigurationsmöjligheter och monteringsalternativ kan NORDBLOC.1 raka kuggväxlar användas för många ändamål. Växlarna finns tillgängliga i versioner för fot- och flänsmontering.