Nyheter –

Ny frekvensomriktare: Kompakt, mångsidig och kraftfull

Den nya NORDAC PRO SK 500P erbjuder bästa funktionalitet, anslutning och modularitet. Tack vare dess kompakta design och många gränssnitt kan den enkelt integreras i alla automatiserade system.

Sk500P

Bargteheide , 2019-05-16

Förutom ett CANopen-gränssnitt som standard är NORDAC PRO SK 500P-frekvensomriktaren också utrustad med ett multiprotokoll-chip för Industrial Ethernet. Tack vare det kan de viktigaste Ethernet-standarderna enkelt användas i realtid via ett enda gränssnitt. Det nödvändiga protokollet kan enkelt konfigureras med parametrar. Omriktaren är dessutom utrustad med fem till sex digitala och två analoga ingångar, två digitala utgångar samt en analog utgång, två potentialfria multifunktionella relä, ett HTL/TTL-gränssnitt med inkrementell pulsgivare samt ett gränssnitt med en universellpulsgivare . Omriktarna kan även konfigureras med parametrar via USB-porten utan behov av extern strömförsörjning (programmering i skåpet). SD-kortplatsen för att spara och överföra parameterdata är också ny.

NORDAC PRO SK 500P frekvensomriktare finns tillgängliga i effektintervaller från 0,25 till 5,5 kW. Den modulbaserade serien kan efter behov utökas med plug-in-moduler för styrning och säkerhet samt med alternativa moduler. Tack vare sitt tunna format kan den installeras sida vid sida och tar på så sätt väldigt lite plats i kontrollskåpet.

NORDAC PRO SK 500P omriktaren är som alla omriktare från NORD utrustad med en kraftfull PLC