Nyheter –

Drivlösningar för kontinuerliga transportörer

En smidig drift även under tuffaste omgivningsförhållanden: NORD DRIVESYSTEMS erbjuder kraftfulla drivsystem för transport av bulkmaterial som utmärker sig med maximal tillförlitlighet, säkerhet och robusthet.

Antriebstechnik von Nord in einem Steinbruch

Bargteheide , 2019-07-29

För transport av bulkmaterial behövs transportörer som skiljer sig åt i transportriktning, materialflöde, transportlängd och konstruktion. Svaret är NORDs pålitliga och robusta drivenheter: De säkerställer ett materialflöde utan avbrott och styrs individuellt för att få en precis och dynamisk styrning av hur bulkmaterialet transporteras.

Transportband används för en kontinuerlig transport av bulkmaterial inom gruvindustrin, maskinteknik eller för återvinning av plast och papper. Transportbandet i gummi eller plast ändrar sin riktning med hjälp av minst två trummor där i vanliga fall minst en av dem driver och flyttar bandet med lindningsfriktion. För stora transportband med en hög kapacitet är de industriella växlarna MAXXDRIVE med sin långa livslängd och låga underhållsbehov samt tvåstegs vinkelkuggväxlar, som kompletterar serien MAXXDRIVE, särskilt lämpliga. De kan kombineras med en högeffektiv fotmonterad IE3-motor på en svängbar motorbas eller på en ram och kan anslutas till motorn via en hydraulkoppling.

Det praktiska underhållspaketet från NORD – en kombination av skyddsåtgärder och övervakningssystem – säkerställer att investeringen fungerar även under tuffa omgivningsförhållanden såsom kontinuerlig drift, damm och väderpåverkan.