Nyheter –

Välkommen ombord!

20 praktikanter och elever som kombinerar studier med praktik startar sitt yrkesliv hos NORD i år. Våra nya kollegor kan se fram emot en familjär företagskultur, spännande utmaningar, internationella perspektiv och mängder av möjligheter att utvecklas.

Bargteheide , 2019-10-16

Vi började med en introduktionsvecka. Under introduktionsveckan fick våra ”nykomlingar” en första inblick i NORD:s produkt- och arbetsvärld. På programmet stod även ett besök i produktionsanläggningarna i Glinde och Gadebusch. Varje lärling tilldelades också en äldre praktikant som mentor. ”Denna mentor – och självklart även personalavdelningen och avdelningarnas utbildningschefer – finns till hands som kontaktperson för att hjälpa praktikanterna i alla frågor”, förklarar utbildningschef Felix Zahn. ”Vi lägger stor vikt vid att våra praktikanter får en god utbildning och att de ska trivas hos oss.”

NORD DRIVESYSTEMS investerar stort i unga talangers utbildning och erbjuder många olika språngbrädor för att komma in på arbetsmarknaden inom det kommersiella, industriella eller tekniska området. Och specialistföretaget inom drivlösningar skyr inga ansträngningar för att skapa intresse för sig hos unga talanger. ”Under senare år har utbildningssektorn krävt att företagen är delaktiga i allt större utsträckning”, säger Zahn. ”Eftersom elevernas möjligheter efter avslutad utbildning ständigt ökar måste företagen marknadsföra sig aktivt för att värva praktikanter och lärlingar som kombinerar studier med praktik.” Sagt och gjort. Företaget organiserar bland annat guidade turer i fabriken för skolklasser och deltar regelbundet på utbildningsmässor med framgång. ”Många känner inte till NORD Drivesystems eftersom verksamhetsområdet och produkterna sällan figurerar i vår vardag. Men tack vare applikationernas mångsidighet, våra produkter, den internationella dimensionen och den goda arbetsmiljön utvecklar både sökande och framför allt praktikanter ett stort intresse för företaget”, betonar utbildningschefen.

NORD hälsar alla nya praktikanter och lärlingar som kombinerar sina studier med praktik hjärtligt välkomna och önskar er alla en utbildningstid full av glädje och framgång!

Ta reda på mer