Nyheter –

40 år av NORD U.S. Operations

1979 grundade NORD DRIVESYSTEMS sin filial i USA, i Waunakee, Winsonsin. Senare följde fabriker i Corona, California, och i Charlotte, North Carolina. Idag tillverkas 300 motorer och 650 växlar per dag i dessa fabriker.

created by 'mmakinen (Miia Makinen (NORD - FI)) (Miia Makinen (NORD - FI))' on uploading a picture

Tampere , 2019-10-21

En annan filial firar sitt jubileum: För 40 år sedan, i juni, påbörjade NORD sin framgångssaga i Wisconsin, USA. Då personalantalet ständigt växte och även försäljningen ökade blev denna filial det regionala sätet som hade den största säljomsättningen. Idag tillverkar NORD U.S. Operations 300 motorer och 650 växlar per dag och sysselsätter 425 personer.

Sedan den första USA-baserade fabriken öppnades i Middleton, Winsconsin, år 1979 har det ständigt funnits tecken på tillväxt. I dagsläget byggs fastigheten, som togs i drift 1983, ut för sjätte gången. Med en slutligt yta på 27 000 kvadratmeter kommer fabriken med sina kontorsutrymmen vara nästan 10 gånger större än vad den var i början. Torsten Schultz, VD för NORD US tillägger: ”I år bygger vi ut vår fabrik i Charlotte, NC, med 1 400 kvadratmeter.”

Enligt Schultz är de två orsakerna för NORDs framgång dess enastående tekniska support samt den duktiga kundservicen. I regionen har företaget för närvarande cirka två dussin ingenjörer som stödjer kunder i utvecklingen av lösningar för att hantera de utmanande energiöverföringarna.

”Våra viktigaste tillväxtområden är logistik för fabriker, flygplatser, livsmedels- och dryckesindustri samt spannmålsindustri”, förklarar han. ”Oberoende av om kunder utvecklar nya system för bagagehantering, transportband för lager eller blandare för livsmedelsbearbetning tillhandahåller NORD teknisk support.”