Nyheter –

Effektivare går det inte: den nya NORD-IE5+-motorgenerationen

NORD sätter nya standarder för effektivitet, effekttäthet och kostnadseffektivitet med sin nya IE5+-synkronmotor. Finns tillgänglig från det andra kvartalet 2020.

Bargteheide , 2019-10-21

Bästa driftseffektivitet: NORD:s nya motorgeneration reducerar avsevärt förlusterna jämfört med den nuvarande IE4-serien och uppnår en effektivitet som ligger långt över effektivitetsklassen IE5. Den oventilerade motorn med slät yta uppnår sin höga verkningsgrad över ett brett vridmomentområde och är därmed optimalt lämpad för en kostnadseffektiv drift i applikationer med partiell last. Dess hygieniska wash down-design gör den mycket lätt att rengöra. Ett annat utmärkande drag är motorernas korrosionsbeständighet – perfekt för applikationer i hygienkänsliga områden.

Med sitt breda frekvensområde, goda överbelastningskapacitet och höga effekttäthet är den kompakta IE5 + -motorn som gjord för att reducera antalet nödvändiga produktutföranden. En reducering av produktutföranden innebär stora fördelar för kunden, exempelvis lägre administrativa kostnader och slimmade tillverknings-, logistik-, lager- och serviceprocesser. I kombination med motorns höga verkningsgrad innebär det att den totala ägarkostnaden reduceras kraftigt.

Den nya IE5+ motorn kan kombineras med NORD:s växlar och drivelektronik tack vare ett modulbaserat påbyggnadssystem och finns tillgänglig från det andra kvartalet år 2020. Inledningsvis kommer den att släppas på marknaden i ett storleksintervall från 0,25 till 1,1 kW med ett kontinuerligt vridmoment på 1,6 till 4,8 Nm. Fler storlekar och effekter kommer att läggas till successivt.

Snabböversikt:

  • Den senaste generationen permanentmagnet-synkronmotorer (PMSM)
  • Effektområde från 0,25 till 1,1 kW i en storlek
  • IEC B14-flänsmontering, IEC B5-flänsmontering, NEMA C-face-flänsmontering, direktmontering på alla NORD-växlar
  • Kontinuerligt vridmoment från 1,6 till 4,8 Nm i en storlek
  • Varvtal från 0 till 2 100 min-1
  • Kan fås med ytbehandling nsd tupH och i kapslingsklass IP69K
  • Givare integrerad i motorn ingår i standardutförandet, integrerad mekanisk broms kan fås som tillval